Empresa emergent

EMPRENEDORIA

La Generalitat destina 250.000 euros a estimular la creació de noves empreses emergents

El Departament d'Empresa i Coneixement impulsa aquest nou ajut d'un màxim de 10.000 euros que beneficiarà al voltant de 25 pre-startups

query_builder   25 juny 2018 10:00

event_note Nota de premsa

EMPRENEDORIA

La Generalitat destina 250.000 euros a estimular la creació de noves empreses emergents

El Departament d'Empresa i Coneixement impulsa aquest nou ajut d'un màxim de 10.000 euros que beneficiarà al voltant de 25 pre-startups


  • La iniciativa, emmarcada en el programa Primer de Preacceleració del Catalunya Emprèn, es dirigeix a empreses innovadores i orientades al creixement
 
La Generalitat destina un total de 250.000 euros a estimular l’aparició i creació de noves empreses emergents. Aquesta nova iniciativa impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement a través del Catalunya Emprèn beneficiarà al voltant de 25 pre-startups i rebran fins a un màxim de 10.000 euros d’ajut.  
 
La finalitat principal d’aquests ajuts és fer sorgir noves empreses emergents a l’ecosistema català de l’emprenedoria. En aquest sentit, són ajuts que s’orienten a estimular l’aparició i la creació, més que el creixement, de noves empreses emergents i que complementen, en la primera part de la cadena de valor de l’emprenedoria, altres ajuts de la Generalitat.
 
Les beneficiàries d’aquestes subvencions seran empreses en una etapa molt inicial, una etapa preemergent (pre-startup) que s’hagin constituït dins l’any previ a la data de presentació de la sol·licitud.
 
Les empreses hauran d’haver estat constituïdes sota la forma jurídica de societat de responsabilitat limitada o societat anònima i que provinguin o actuïn en algun d’aquests àmbits:
  • Que siguin una empresa emergent industrial
  • Que siguin una empresa emergent de l’àmbit de les cadenes de blocs (Blockchain)
  • Que tinguin el seu origen en treballs acadèmics
  • Que hagin participat en el Programa primer de la Generalitat
 
Així mateix, les empreses que es presentin a les subvencions hauran de ser innovadores, en el producte, el servei, la tecnologia o el model de negoci, i orientades al creixement; hauran de tenir un equip emprenedor i equilibrat darrere de cada proposta (mínim dues persones) que cobreixi els diversos aspectes relacionats amb el creixement d’una empresa emergent -essencialment tecnologia, mercat i gestió-.
 
Una nova iniciativa emmarcada en el programa Primer de Preacceleració
 
Aquestes noves subvencions s’emmarquen en el programa Primer de Preacceleració impulsat pel Catalunya Emprèn que vol fomentar l’emprenedoria d’alta especialització amb criteris de distribució territorial. El programa Primer de Preacceleració destina enguany 980.000 euros a estimular una emprenedoria d’empreses que des del primer moment volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia.
  
Programa transversal per al foment de l’emprenedoria
 
La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i des d’aleshores ha impulsat diverses iniciatives enfocades a la creació d’empreses i la generació de llocs de treball. Així, el Catalunya Emprèn engloba, com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, tot un conjunt de mesures enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.  
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter:  @empresacat