imatge del Consell

L'Agència Catalana de l'Aigua atorga 7 milions d'euros en ajuts per a la innovació, la prevenció d'inundacions i les millores dels sobreeiximents

El deute de l'ACA s'ha reduït en prop del 90%, passant dels 1.368 milions d'euros de finals de 2010 als 162 previstos per a finals d'enguany

query_builder   27 juny 2018 12:49

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua atorga 7 milions d'euros en ajuts per a la innovació, la prevenció d'inundacions i les millores dels sobreeiximents

El deute de l'ACA s'ha reduït en prop del 90%, passant dels 1.368 milions d'euros de finals de 2010 als 162 previstos per a finals d'enguany

Imatge del Consell
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presidit avui per primera vegada el Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquesta sessió s’han pres acords destinats a la millora del cicle de l’aigua en diferents àmbits a través de la dotació de diverses línies d’ajuts.
 
Tres línies d’ajuts d’uns 7 MEUR
 
En la sessió d’avui s’ha aprovat una línia d’ajuts de 5 milions d’euros destinada a l’adopció de mesures per minimitzar el risc d’inundacions en zones urbanes de l’àrea metropolitana de Barcelona. Les actuacions hauran de consistir en l’estabilització, protecció i augment de la secció de la llera, executar obres de defensa, construir basses de laminació i reparar estructures existents, entre d’altres.
 
El màxim subvencionable és de 800.000 euros per municipi i es contempla que els ajuts suposin entre el 70 i el 80% del total de l’actuació. Les inversions subvencionades s’han d’executar entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021.
 
El conseller Calvet, des de l’inici de la seva tasca com a conseller de Territori i Sostenibilitat, ha destacat la importància de l’economia circular. En aquest sentit, el Consell d’Administració ha aprovat la línia d’ajuts destinada a projectes d’investigació i recerca, amb un pressupost d’1,3 milions d’euros. Els ajuts van destinats a centres de recerca amb seu a Catalunya i l’import màxim a subvencionar és del 100%, amb un límit màxim de 250.000 euros. L’economia circular, la millora dels serveis ambientals, l’adaptació al canvi climàtic i els serveis d’alerta primerenca en inundacions són alguns dels àmbits que es vol potenciar.
 
Finalment, s’ha aprovat una tercera línia d’ajuts de 400.000 euros per estudiar l’impacte dels sobreeiximents dels sistemes públics de sanejament i la proposta de millores. El màxim a subvencionar són 50.000 euros i s’estableix el cofinançament d’entre el 40 i el 60% per part de l’ACA.
 
Reducció del 90% del deute
 
L’evolució del deute de l’Agència Catalana de l’Aigua també s’ha abordat en la sessió del Consell d’Administració d’avui. En els darrers 8 anys, l’endeutament bancari s’ha reduït en prop del 90%, passant dels 1.365 milions d’euros de finals de 2010, als 162 milions d’euros previstos per al tancament d’aquest any.
 
Aquesta millora econòmica de l’agència, fruit de l’aplicació d’un pla d’equilibri econòmic i financer des de 2011, permetrà incrementar de manera progressiva el volum de noves inversions i donar compliment a les actuacions contemplades en el Programa de mesures de la planificació hidrològica catalana per al període 2016-2021.
 
 

2  

Imatges

Imatge

Imatge 885

Imatge

Imatge 582

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 297