La conselelra visitant el showroom del 080

MODA-INDÚSTRIA

Les exportacions del sector tèxtil català van pujar un 1,3% en el primer quadrimestre de l'any

query_builder   27 juny 2018 18:24

event_note Nota de premsa

MODA-INDÚSTRIA

Les exportacions del sector tèxtil català van pujar un 1,3% en el primer quadrimestre de l'any

La consellera Chacon en la inauguració del 080 Fashion Showroom
La consellera Chacon en la inauguració del 080 Fashion Showroom

·        Aquesta és una de les xifres que s'ha donat a conèixer en el marc de la inauguració del 080 Fashion Showroom, la fira comercial de la passarel·la 080, que impulsen la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, i el Clúster Català del Tèxtil (MODACC), que ha presidit aquesta tarda la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón
 
·        Al conjunt de 2017, les exportacions catalanes del sector van assolir els 4.885,7 milions d’€, un 5,4% més l’any anterior i xifra de rècord històric. Així mateix, del total d’exportacions del sector al conjunt de l’estat, el 30% eren catalanes
 
·        Aquesta edició del 080 Fashion Showroom, -que se celebra avui i demà dins la setmana de la moda catalana- referma l’aposta pels mercats internacionals. Prop d’un centenar de professionals visitaran el showroom, entre els quals una trentena de compradors internacionals de països com Austràlia, Regne Unit, Països Baixos, Àustria, Japó o Rússia, integrants de la missió comercial inversa que té lloc durant el certamen
 
·        D’entre els compradors internacionals destaca més d’una desena procedent dels Estats Units. L’aposta en aquesta edició pel mercat nord-americà és fruit dels treballs previs prospectius realitzats per MODACC en diferents missions comercials i de les accions promocionals impulsades des de la Generalitat de Catalunya en aquest país
 
 
De gener a abril, les empreses catalanes del tèxtil i confecció van exportar 1.590,2 milions d’€, un 1,3% més que al mateix període de 2017. Aquesta és una de les xifres que s'ha donat a conèixer avui en el marc de la inauguració del 080 Fashion Showroom, la fira comercial que impulsen conjuntament la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), i el Clúster Català del Tèxtil (MODACC), que tindrà lloc avui i demà al Recinte Modernista de Sant Pau dins les activitats paral·leles de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.
 
El bon comportament del mercat exterior per a la indústria catalana del tèxtil encoratja a reeditar la col·laboració de la Generalitat i el Clúster MODACC en una nova edició del 080 Fashion Showroom, que han  formalitzat aquesta tarda la consellera d’Empresa i Coneixement, i el president del Clúster MODACC, Lluis Costa, amb la signatura del conveni de col·laboració. En el marc de la inauguració, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat "les darreres xifres d'exportacions són bones i evidencien un creixement i ens encoratja a emprendre iniciatives com aquest Showroom, que permet a les empreses catalanes del tèxtil obrir mercats". En aquest sentit, la consellera ja destacat que "la passarel·la 080 Barcelona Fashion és una clau que obre moltes portes i que està al servei de les empreses del sector per obrir-los mercats".
 
De la seva banda, el president de MODACC, Lluis Costa, ha remarcat que "la 080 Barcelona Fashion i aquest showroom que avui inaugurem són instruments molt poderosos i necessaris per a recolzar la internacionalització de les pimes del sector de la moda de Catalunya". Costa ha destacat que els reptes més immediats pel sector són "focalitzar els esforços en la internacionalització apostant per mercats com l'asiàtic, i fomentar la transformació digital".
 
Xifra rècord: 4.885,7 milions d’€ en exportacions catalanes del tèxtil al 2017, un 5,4% més
 
L’any passat, les exportacions catalanes del tèxtil van assolir els 4.885,7 milions d’€, un 5,4% més que al 2016 i xifra rècord de la sèrie històrica. Sobre el conjunt de les exportacions catalanes del 2017, el tèxtil-confecció va representar el 6,9% del total de les vendes a l’exterior.
 
Així mateix, en relació al conjunt de l’estat, l’any passat les exportacions catalanes van representar el 29,8% del total de les vendes a l’exterior de tèxtil i confecció de l’estat, xifra que referma Catalunya com a motor exportador del sector. Tot i que el 91% es va concentrar a Barcelona, destaquen els creixements de les exportacions del sector a Girona (+27,3%) i Lleida (+12,3%). Pel que fa als principals mercats, els països de la UE continuen sent els principals compradors: França (amb el 17,8%), Itàlia (amb el 12,3%), Portugal (amb el 7,2%), i Alemanya (amb el 7%). El primer client fora de la UE és el Marroc, amb el 5,6% de les exportacions de l’any passat.
 
Principals països
Volum (milions d'euros)
%/total
França
870,9
17,8%
Itàlia
598,8
12,3%
Portugal
353,5
7,2%
Alemanya
341,9
7,0%
Marroc
273,5
5,6%
Resta
2.447,2
50,1%
Total
4.885,7
100,0%
Font. ICEX Estacom
 
Aquesta tendència s’ha mantingut en els primers 4 mesos de 2018, període durant el qual les vendes catalanes a l’exterior del tèxtil i la confecció han assolit els 1.590,2 milions d’€, un 1,3% més que al primer quadrimestre de 2017. Com a l’any passat, en xifres absolutes, Barcelona va tornar a acaparar prop del 90% del total de les vendes a l’exterior. No obstant això, destaquen novament els increments de les exportacions a les demarcacions de Lleida (+12,8%), Girona (+8,6%), Tarragona (+6,7%).
 
 
CATALUNYA
BARCELONA
GIRONA
TARRAGONA
LLEIDA
Volum
%Var.
Volum
%Var.
Volum
%Var.
Volum
%Var.
Volum
%Var.
2017(*)
4.885,7
5,4%
4.442,3
4,7%
158,6
27,3%
252,5
6,4%
32,3
12,3%
Gen-abr.
2018 (*)
1.590,2
1,3%
1.428,8
0,7%
58,8
8,6%
90,9
6,7%
11,7
12,8%
(% de variació 2017 respecte 2016. % variació Gen-abril 2018 respecte mateix període 2017)
(*) Dades provisionals. Font ICEX-Estacom
                                                                                                             
Prop de 300 interaccions comercials a la 6a ed. del 080 Fashion Showroom
 
En aquesta edició del Showroom del 080 estan previstes unes 280 interaccions comercials entre els compradors visitants i les marques de moda expositores. Aquesta edició del 080 Fashion Showroom aposta especialment pel mercat nord-americà. Més d’una desena de compradors dels Estats Units encapçalen la missió comercial inversa, integrada per una trentena de compradors nord-americans i d’altres països com Austràlia, Regne Unit, Països Baixos, Àustria, Japó o Rússia.
 
L’aposta en aquesta edició del showroom del 080 pel mercat nord-americà és fruit dels treballs previs prospectius realitzats pel Clúster MODACC en diferents missions comercials i de les accions promocionals impulsades des de la Generalitat de Catalunya en aquest país. Entre els perfils de compradors que integren la missió internacional hi ha agències, distribuïdors de Departament Store, i plataformes online.
 
És previst que visitin el showroom del 080 prop d’un centenar de professionals. De forma prèvia, ja s’ha acreditat una cinquantena de compradors d’àmbit català i estatal. Precisament aquesta edició vol reforçar les accions promocionals orientades específicament al mercat intern. Amb aquest objectiu, hi ha prevista una Presentació de Tendències per a l’estiu 2019 a càrrec de Gloria Jover, experta en moda i tendències, especialment dirigida al públic de de botiga multimarca.
 
Donats els bons resultats de la passada edició, novament el 080 Barcelona Fashion Showroom es dedicarà de manera monogràfica a la comercialització de moda femenina i accessoris. Més d’una vintena de marques de moda catalanes hi seran presents, entre les quals destaquen amt., Escorpion, Ester Ferrando Knitwear, Naulover, Sweet Matitos, TCN, o Lola Casademunt, que també desfilaran en aquesta edició de la passarel·la catalana. També seran presents firmes com Sita Murt, Designers Society, Mikimoto, Munich, Guitare, Anna Mora/Brunella, Agnes Sunyer, Magan, Nuria Serra, Simorra, Vialis, OC&CO, Sister Dew, Teoh&Lea, i Divas.
 
En les cinc anteriors edicions del 080 Barcelona Fashion Showroom, el volum de negoci generat va superar total els 10 milions d’euros, entre vendes directes i contractes i acords comercials.
 
 
Més info a www.080barcelonafashion.cata les xarxes
 
Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion
Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion 
Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/
 
 
Twitter@empresacat

4  

Imatges

La consellera d'Empresa i Coneixement, Angels Chacón, durant el seu parlament inaugural

La consellera d'Empresa i Coneixement, Angels Chacón, durant el seu parlament inaugural 1042

La consellera d'Empresa i Coneixement, Angels Chacón, conversant amb un dels expositors del showroom

La consellera d'Empresa i Coneixement, Angels Chacón, conversant amb un dels expositors del showroom 1338

Foto de grup

Foto de grup 1495

La consellera d'Empresa i Coneixement, Angels Chacón, i el pt de MOdacc, Lluis Costa, en la signatura del conveni. Al fons, la dir. gral. de Comerç, Muntsa Vilalta

La consellera d'Empresa i Coneixement, Angels Chacón, i el pt de MOdacc, Lluis Costa, en la signatura del conveni. Al fons, la dir. gral. de Comerç, Muntsa Vilalta 1116