Borràs i Reverté

La consellera Borràs destaca "la combinació de tradició i modernitat" del XXV Festival Internacional de Carilló al Palau de la Generalitat

El 25è Festival Internacional de Carilló de Barcelona se celebrarà els dies 14,15, 21 i 22 de juliol

query_builder   10 juliol 2018 16:20

event_note Nota de premsa

La consellera Borràs destaca "la combinació de tradició i modernitat" del XXV Festival Internacional de Carilló al Palau de la Generalitat

El 25è Festival Internacional de Carilló de Barcelona se celebrarà els dies 14,15, 21 i 22 de juliol

  • El viceconseller de la Presidència assegura que "Catalunya s'ha consolidat com una cita obligada en el món del carilló"
La consellera Borràs, el Comissionat Villòria i la carillonista Anna Maria Reverté
La consellera Borràs, el Comissionat Villòria i la carillonista Anna Maria Reverté
La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat els actes previstos per al 25è Festival Internacional de Carilló de Barcelona que se celebrarà els propers dies 14,15, 21 i 22 de juliol al Palau de la Generalitat, acompanyada pel viceconseller de la Presidència, Pau Villòria, i de la carillonista del Palau, Anna Maria Reverté.
 
Des del terrat del Palau, que permet contemplar de ben a prop les 49 campanes del carilló, la consellera ha destacat les excel·lències d’aquest instrument perquè “fa sonar les campanes com si fos un orgue i ens permet fer abstracció del que és l’execució musical perquè no estem veient l’intèrpret”. “És una feina abnegada dels carillonistes que de manera gairebé invisible als ulls ens omple d’aquest so que és un plaer dels sentits” tant per a les persones que treballen al Palau de la Generalitat com per les que passegen pel Barri Gòtic de Barcelona, ha afegit.
 
La consellera de Cultura ha dit també que “organitzar amb aquesta solvència i amb aquest programa que combina tradició i modernitat” aquest festival “és un orgull per a nosaltres”. El carilló, “més que un instrument”, forma part “de les emocions de viure d’una ciutat, d’un barri”. Manllevant les paraules del pianista Krystian Zimerman, Laura Borràs ha conclòs el seu parlament dient que “el carilló ens acompanya, ens ajuda a organitzar les emocions i a gestionar els nostres sentiments”.
 
Per la seva banda, el viceconseller de la Presidència, Pau Villòria, ha subratllat que el “carilló marca la rutina del Palau amb el toc de les seves 49 campanes al migdia i a les 6 de la tarda”. i una prova d’això va ser l’any passat, “quan vam acollir l’organització del Congrés Internacional de Carilló que va ser un èxit sense precedents”. Villòria també ha destacat que després de 25 anys d’història del Festival Internacional, “podem afirmar que Catalunya s’ha consolidat com una cita obligada en el món del carilló” gràcies a la feina i la dedicació de la carillonista del Palau, Anna Maria Reverté.
 
Precisament Reverté ha assenyalat al seu torn de paraula que aquest festival internacional “és un punt de referència en aquests moments al sud d’Europa”. La carillonista ha repassat la programació d’enguany, destacant-ne que hi haurà una “programació molt variada i amb moltes sorpreses”. Hi haurà un “repertori clàssic” d’autors internacionals i catalans com també “peces especialment fetes per carilló així com melodies de pel·lícules de Henry Mancini”. Una programació pensada per tots els gustos musicals. “Esperem poder assolir un programa atractiu” ha destacat Reverté.
 
El XXV Festival Internacional de Carilló
 
El XXV Festival Internacional de Carilló de Barcelona ofereix un concert inaugural, el dissabte 14 de juliol, a càrrec del President de la World Carillon Federation, Koen Van Assche, en duo amb la carillonista del Palau.
 
També en els concerts del dies 15 i 21 de juliol, hi ha concertistes de gran vàlua internacional amb Rosemarie Seuntiëns i “Roaming Bells”/carilló i tape; i Vegar Sandholt, amb tota la poètica i sensibilitat nòrdiques.
 
Pel que fa el concert de cloenda s’iniciarà amb el duo carilló i trompeta, per seguir amb el duo carilló i clarinet, amb compositors catalans, i final jazzístic amb la “Rhapsody in Blue” de George Gershwin.

La història del Carilló del Palau de la Generalitat de Catalunya es remunta a l’any 1927. Des d’aleshores s’han ofert, des del Carilló del Palau, audicions i concerts, i també s’han acompanyat tota mena d’actes protocol·laris, des de recepcions a interpretacions d’himnes nacionals
 
L’any 1994 es va decidir organitzar el I Festival Internacional de Carilló de Barcelona, festival que fou anunciat a Chambéry com a postcongrés del Congrés Mundial de Carilló, que se celebrava aquell any en aquesta ciutat francesa. En tots aquests anys, aquest Festival ha esdevingut una gran referència en el món del carilló. El seu emplaçament únic al cor d’una gran ciutat, la qualitat en la seva organització i els intèrprets convidats ho han fet possible.
 
Prova fefaent d’aquest reconeixement internacional va ser l’any passat, després de guanyar la candidatura, per unanimitat, per l’organització del Congrés Mundial de Carilló a Catalunya, amb un èxit sense precedents (www.carilloncongress2017.com o www.carillo.cat ).

3  

Imatges

Foto de la presentació 01

Foto de la presentació 01 222

Foto de la presentació 02

Foto de la presentació 02 227

Foto de la consellera amb la carillonista Anna Maria Reverté

Foto de la consellera amb la carillonista Anna Maria Reverté 129

1  

Fitxers adjunts

Programa XXV Festival del Carilló

Programa XXV Festival del Carilló
PDF | 1333