darp

Viatge oficial a Brussel·les

Consellera Jordà: ''Som a Brussel·les per teixir sinergies a nivell europeu i treballar plegats per defensar el sector de la fruita"

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació es reuneix amb socis estratègics per fer front comú davant la crisi de preus de la fruita dolça

query_builder   12 juliol 2018 12:14

event_note Nota de premsa

Viatge oficial a Brussel·les

Consellera Jordà: ''Som a Brussel·les per teixir sinergies a nivell europeu i treballar plegats per defensar el sector de la fruita"

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació es reuneix amb socis estratègics per fer front comú davant la crisi de preus de la fruita dolça


DARP
La consellera Jordà en un moment de la reunió d'avui a Brussel.les, amb socis estratègics europeus
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, s’ha reunit aquest dijous a Brussel·les amb socis estratègics europeus per abordar diversos assumptes relacionats amb la fruita dolça i la nova Política Agrària Comuna (PAC). Jordà ha participat en el Consell d’Administració de l’Associació de les Regions Europees Hortofructícoles (AREFLH), que està presidit per la consellera d'Agricultura de la regió d'Emília-Romanya i presidenta de l'AREFLH, Simona Caselli. Posteriorment, Teresa Jordà ha assistit a una reunió del Comitè de les Regions per abordar el rol de les regions en la nova PAC. A la trobada també hi han participat representants de les regions europees de l’Emilia-Romanya, Basilicata, Occitània, País del Loira, Gran Est, Alvèrnia-Roine-Alps i Valença.
 
Abans d’entrar a la reunió, la consellera Jordà, acompanyada per la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, Meritxell Serret, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Carmel Mòdol, ha remarcat la tasca que s’està fent des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per defensar el sector de la fruita dolça davant la caiguda de preus. En aquest sentit, ha demanat a la Unió Europea que apliqui mesures preventives, com la retirada d’existències per estabilitzar els preus i evitar una mala campanya. “Som aquí per seguir buscant complicitats com hem fet fins ara i per avançar-nos a possibles problemàtiques”, ha afirmat la consellera. Jordà ha assegurat que ara mateix la campanya de la fruita va “millor que l’any passat”, però ha dit que “ens hem d’anticipar i teixir sinèrgies per anar tots a la una”. En aquest sentit, ha destacat que l’any passat, gràcies a les gestions de la consellera Meritxell Serret, es va aconseguir una retirada addicional d’existències que no estava prevista.
 
El secretari general del Departament, David Mascort, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Carmel Mòdol, en una reunió fa unes setmanes al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, van reclamar a l’Estat que traslladi al comissari Phil Hogan la necessitat d’aplicar mesures preventives per fer front a la crisi de preus.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està impulsant diverses mesures davant la situació del sector. El Pla Acció de la Fruita, amb una inversió de 19,3 milions d’euros fins al 2020, ja ha activat diverses mesures per a fer front a la campanya de fruita 2018. També hi ha en marxa el Pla de control de la cadena alimentària, adreçat a la campanya de fruita de pinyol. El pla l’impulsa la Cadena Alimentària de Catalunya (CadeCAT), unitat del Departament d’Agricultura, responsable del control de les relacions comercials de la cadena alimentària establertes a Catalunya.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Brusselles

Brusselles 1878