Punt de recàrrega de vehicle elèctric

ENERGIA

La Generalitat destina 860.000 euros a la instal·lació d'estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Un cop completada la xarxa pública ràpida de recàrrega, les properes actuacions del PIRVEC buscaran involucrar el sector privat

query_builder   13 juliol 2018 10:49

event_note Nota de premsa

ENERGIA

La Generalitat destina 860.000 euros a la instal·lació d'estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Un cop completada la xarxa pública ràpida de recàrrega, les properes actuacions del PIRVEC buscaran involucrar el sector privat

Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics
El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert avui una nova línia d’ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega ràpida públics per a vehicles elèctrics dotada amb 860.000 euros. Aquesta convocatòria facilitarà la instal·lació de 22 noves estacions de recàrrega ràpida, que s’afegiran a les més de 60 ja existents, i que suposen seguir desenvolupant la XarxaRapidaCat, que assegurarà la cobertura de la xarxa viària catalana per tal de facilitar la mobilitat elèctrica per tot el país.
 
Aquestes noves estacions de recàrrega permeten avançar cap a l’objectiu que l’any 2020 es garanteixi la recàrrega de la bateria en menys de 30 minuts en emplaçaments separats per un màxim de 40 quilòmetres. La convocatòria, que està adreçada a ajuntaments i a corporacions municipals, forma part del Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC).
 
Un cop completada la xarxa pública ràpida de recàrrega, les properes actuacions del PIRVEC buscaran involucrar el sector privat. Així, de cara a l’any 2019 s’està estudiant les condicions tècniques i jurídiques per incentivar la instal·lació de la infraestructura bàsica de recàrrega en aparcaments de comunitats de veïns en règim de propietat horitzontal, amb l’objectiu de llançar un pla d’ajuts per a 300 aparcaments comunitaris.
 
Amb aquestes mesures, la Generalitat pretén fer de Catalunya un país cada cop més atractiu per a la mobilitat elèctrica i impulsar la matriculació de vehicles elèctrics, fet que es traduirà en beneficis com la menor contaminació de l’aire i el descens de la dependència dels combustibles fòssils. A més, el vehicle elèctric és un element essencial en la transició energètica cap a un nou model més net i democràtic. Per un banda, la seva bateria dona capacitat al sistema elèctric per a una major penetració de les energies renovables; per l’altra, atorga al ciutadà la capacitat d’emmagatzemar i gestionar aquella energia que generi en instal·lacions d’autoconsum.
 
Les noves estacions hauran de ser interoperables, és a dir, hauran de permetre l’accés de qualsevol usuari amb la identificació de qualsevol altre municipi que tingui punts de recàrrega impulsats per la Generalitat. En aquest sentit, l’ICAEN ha impulsat l’Aliança de municipis per la interoperabilitat de les estacions públiques de recàrrega, que té com a objectiu ampliar la interoperabilitat a tots aquells municipis que disposin de punts de recàrrega pública per tal de facilitar la  mobilitat plena per tot el territori als vehicles elèctrics. De moment, ja s’han adherit a l’Aliança Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Reus, Lleida, Girona, Amposta, Cambrils, Cabrera de Mar, Sant Fruitós de Bages i Molins de Rei.
 
Nou visor de punts de recàrrega
 
A més, i amb l’objectiu de facilitar l’accés dels usuaris als punts de recàrrega, l’ICAEN ha posat en marxa un nou visor d’estacions de recàrrega. Aquesta eina, a més d’ubicar sobre el mapa els punts de recàrrega, ofereix informació en temps real sobre el seu estat –si està disponible o ocupada, etc-, de manera que possibilita tant la creació de rutes de viatge com la recerca de solucions de recàrrega immediates.
 
El nou visor, que té la missió de recollir tots els punts de recàrrega superàpida, ràpida i semiràpida de Catalunya, també posa informació per a professionals del sector, ja siguin gestors d’estacions de recàrrega interessats en dades per a la gestió dels equipaments o bé terceres empreses que vulguin desenvolupar solucions relacionades amb la recàrrega de vehicles elèctrics.
 
---------------
Segueix-nos a Twitter: @empresacat /@energiacat