Puigneró i Poblet

Govern i Diputació de Tarragona acorden impulsar el desplegament de fibra òptica al territori

El Govern de la Generalitat invertirà 8'5 milions d'euros per connectar les capitals de les comarques tarragonines en els propers dos anys.

query_builder   26 juliol 2018 14:15

event_note Nota de premsa

Govern i Diputació de Tarragona acorden impulsar el desplegament de fibra òptica al territori

El Govern de la Generalitat invertirà 8'5 milions d'euros per connectar les capitals de les comarques tarragonines en els propers dos anys.


  • El projecte s’emmarca en l’objectiu del Departament de Polítiques Digitals de tenir totes les capitals de comarca del país connectades amb fibra òptica el 2020, i amb connexió de banda ampla als nuclis de més de 50 habitants abans del 2023.
Puigneró i Poblet
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s’ha reunit avui amb el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, per parlar sobre l’objectiu del Govern de la Generalitat de desplegar la xarxa de fibra òptica arreu del país.
 
Puigneró ha destacat que el Govern té la voluntat de “donar un impuls al que és una de les polítiques socials i econòmiques més importants del segle XXI, que és disposar de connectivitat, i de bona qualitat”.
 
“Amb aquest propòsit”, ha afegit, “el Govern de Catalunya treballa des de fa anys per estendre una xarxa pròpia que actualment ja fa 3.700 quilòmetres a tot el territori i que ha permès tenir connectades gairebé totes les capitals de comarca”.
 
Segons ha explicat el conseller, cinc capitals tarragonines tenen connexió amb fibra òptica (Amposta, Móra d’Ebre, Reus, Tarragona, Tortosa) i una més està en fase ja de projecte, el Vendrell. En aquest sentit, quatre de les nou capitals de comarca que falten per connectar al país són tarragonines: Gandesa, Falset, Valls i Montblanc. Per fer-ho realitat, el conseller ha anunciat que el Govern hi invertirà 8’5 milions d’euros.
 
“A partir d’aquí, l’objectiu és donar cobertura de fibra òptica a tots els municipis de més de 50 habitants i aquest supòsit el volem aconseguir el 2023”, ha afegit Puigneró, qui ha remarcat també que la col·laboració amb les diputacions catalanes és fonamental, perquè “la fibra òptica es desplega per carreteres i part d’aquestes són competència del món local i cal treballar-ho conjuntament”.
 
D'altra banda, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha agraït l’interès del Govern i la sensibiltiat territorial del Departament de Polítiques Digitals amb aquest projecte. “Des de la Diputació sempre hem afirmat que el desplegament digital a Catalunya pot ser l’eina clau per salvar els municipis petits amb risc de despoblació”, ha assegurat.
 
 
L’acord amb la Diputació permetrà anar més lluny
 
La voluntat del Departament de Polítiques Digitals és tancar un acord amb la Diputació de Tarragona -similar als materialitzats amb la Diputació de Barcelona i amb la Diputació de Lleida- per treballar conjuntament i de manera consensuada per assolir el compromís del Govern de fer la banda ampla als municipis de més de 50 habitants abans del 2023.
 
Aquests acords s’emmarquen en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes, per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.
 
El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 6237

Fotografia 2

Fotografia 2 6290