FOTO

Política Lingüística estudiarà i promourà l'ús del català en 4.600 establiments comercials amb el programa Ofercat

Aquesta iniciativa permet conèixer els usos lingüístics en la retolació i l'atenció al públic i promoure-hi l'ús del català

query_builder   31 juliol 2018 10:00

event_note Nota de premsa

Política Lingüística estudiarà i promourà l'ús del català en 4.600 establiments comercials amb el programa Ofercat

Aquesta iniciativa permet conèixer els usos lingüístics en la retolació i l'atenció al públic i promoure-hi l'ús del català

 
●      Les localitats on es portarà a terme aquest any són Castelldefels, Cornellà, Mataró, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú
FOTO
La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística analitzarà els usos lingüístics de 4.600 establiments comercials de 10 ciutats catalanes i portarà a terme accions per incrementar-hi l’ús del català mitjançant el programa Ofercat, que enguany arribarà als 43 eixos comercials de 10 localitats: Castelldefels, Cornellà, Mataró, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Es preveu que entre 2018 i 2021 s’estengui a 20.000 establiments i que, en finalitzar, hagi arribat a 36 ciutats.
 
L’Ofercat és un programa de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística, iniciat l’any 2000, per observar de manera sistemàtica l’oferta lingüística dels establiments comercials de Catalunya i impulsar-hi accions per promoure l’ús del català.
 
L’Ofercat s’emmarca en l’agenda de foment de l’ús de català en el món de l’empresa i el comerç que, sota el segell genèric Català i empresa, ja estàs al dia?, impulsen la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que en porta a terme el desplegament territorial. Complementàriament, s’impulsa també el programa Emmarca’t, adreçat a grans marques i corporacions, a més de línies de suport a projectes d’empreses i d’entitats de l’àmbit empresarial i del treball entre d’altres accions.
 
OFERCAT 2001-2016
 
●      2001: Districte de Ciutat Vella de Barcelona, Lloret de Mar, Manresa, Tarragona i Tremp
●      2003: Lleida, Olot, Reus, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet.
●      2005: els 10 districtes de Barcelona.
●      2006: Cornellà de Llobregat, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró i Tortosa.
●      2007: Granollers, Lloret de Mar, Manresa, Tarragona i Terrassa.***
●      2010: nova observació a Lleida, Olot, Reus, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet
●      2012: Barcelona
●      2015: Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa
●      2016: Badalona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat i el Vendrell.
 
OFERCAT 2018-2021
 
●      2018: Castelldefels, Cornellà, el Prat de Llobregat, Mataró, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.
●      2019: Cerdanyola, Manresa, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.
●      2020:  Barcelona (10 districtes), Girona, Lleida i Tarragona.
●      2021: Badalona, Granollers, Igualada, l’Hospitalet de Llobregat, Lloret de Mar, Olot, Sabadell, Tortosa, el Vendrell i Viella.