aran

Conseller Calvet: "Volem seguir treballant en la protecció de la biodiversitat, fent-la compatible amb l'activitat humana"

query_builder   25 agost 2018 15:24

event_note Nota de premsa

Conseller Calvet: "Volem seguir treballant en la protecció de la biodiversitat, fent-la compatible amb l'activitat humana"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es reuneix amb el síndic d’Aran, Carlos Barrera, per tractar de temes d’interès comú: infraestructures, habitatge, urbanisme i biodiversitat
  • S’aplicaran diverses línies d’actuació per ampliar el parc públic d’habitatge de lloguer
aran
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit aquest matí a la seu del Conselh Generau d’Aran amb el síndic d’Aran, Carlos Barrera, per analitzar temes d’interès comú, principalment: biodiversitat, urbanisme, infraestructures o habitatge. Durant la trobada, s’ha tractat sobre l’expedient d’extracció del medi de l’os Goiat com a conseqüència del seu comportament anòmal.
 
En aquest sentit, el conseller Calvet ha exposat que s’està treballant en el procediment jurídic i tècnic que permeti aquesta extracció, en què estan implicades diverses administracions,  i ha reiterat la voluntat de la Generalitat “de seguir treballant en la preservació de la biodiversitat, fent-la compatible amb activitat humana, tant amb la ramaderia extensiva com el turisme”.
 
El conseller ha posat de relleu que el programa de reintroducció de l’os al Pirineu inclou mesures preventives i reactives. Les mesures preventives, com “l’agrupació de ramats de bestiar petit”, ha explicat, “funciona perfectament” i, si es detecta un atac, s’indemnitza els ramaders. “Tot el que sigui avançar en aquests procediments, que hem de parlar amb el territori i amb el sector de la ramaderia”, permetran aconseguir una “millor convivència”.
 
D’altra banda, Calvet ha exposat que en els pròxims mesos, la Generalitat treballarà en un estudi per delimitar el territori – os “en funció del nombre d’exemplars, els usos del sòl, el nombre d’hectàrees i l’extensió i tipologia de l’activitat humana”.
 
Ampliació de l’heliport i promoció de l’habitatge de lloguer
 
Com fomentar el parc públic d’habitatges de lloguer per facilitar l’accés a l’habitatge ha estat un altre dels temes que han tractat Calvet i Barrera durant la reunió. Així, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat que es desenvoluparan tres línies d’actuació; aplicar mesures de caràcter urbanístic “per saber de quins solars podem disposar”; fer un estudi de mercat per als treballs previs de les promocions; i elaborar “una radiografia del mercat secundari”, d’aquells habitatges construïts que es podrien destinar a lloguer social.
 
En paral·lel, ha posat de relleu Calvet, el Conselh Generau d’Aran exercirà a partir de gener de 2019, plenes competències per emetre informes sectorials en els expedients urbanístics, “molt important perquè apropa el Conselh, primera administració a la Val d’Aran, a la realitat dels expedients urbanístics”.
 
Finalment, el conseller ha anunciat que les obres d’ampliació i millora de l’heliport de Vielha, que han de permetre fer-lo operatiu les 24 hores del dia, començaran en les properes setmanes. Aquesta actuació “molt volguda i reclamada” pel territori “serà molt útil” a la població, ha  remarcat Calvet, en especial pel que fa a emergències i trasllats sanitaris.

1  

Imatges

Foto reunió

Foto reunió 269

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 149