Darnius Boadella

Els embassaments de les conques internes afronten el final de l'estiu amb un 85% de reserves

Les diverses pluges registrades, sobretot durant el mes d'agost, han provocat que el descens de reserves hagi estat més reduït respecte altres estius

query_builder   5 setembre 2018 11:17

event_note Nota de premsa

Els embassaments de les conques internes afronten el final de l'estiu amb un 85% de reserves

Les diverses pluges registrades, sobretot durant el mes d'agost, han provocat que el descens de reserves hagi estat més reduït respecte altres estius

 
  • Es disposa de 593 hm3 d’aigua, 42 menys que a principis de l’estiu
 
  • Els embassaments del sistema Ter Llobregat se situen prop del 92%; per contra, Darnius Boadella està a prop del 42%, Siurana al 14% i Riudecanyes al 30%
 
Embassament de la Llosa del Cavall
Embassament de la Llosa del Cavall.
Els embassaments de les conques internes afronten el final de l’estiu al 85% de la seva capacitat, amb un total de 593 hm3 emmagatzemats, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest volum de reserves suposa set punts menys que a principis de l’estiu, quan aquests reservoris d’aigua estaven al 92% amb 635 hm3.

 

Cal tenir en compte que durant els mesos d’estiu és quan es produeix un descens més important de les reserves, degut a l’augment de les demandes domèstiques, les demandes de reg i a l’increment de l’evaporació de l’aigua fruit de les elevades temperatures.  

 
Un descens menys acusat
 
Aquest any, però, es constata un descens de reserves més reduït, degut a les diverses pluges registrades aquest estiu, sobretot durant el mes d’agost, a les capçaleres dels rius i que han contribuït a un descens menor de les reserves.
 
Des del 21 de juny fins l’actualitat, el descens de reserves a les conques internes ha estat de set punts i 42 hm3 menys. Si agafem, però, el mateix període de 2017, s’observa que les reserves van reduir-se en prop de 20 punts i 145 hm3, passant del 82% (571 hm3) del 21 de juny de 2017 al 61% (426 hm3) del 3 de setembre del mateix any.
 
Sistema Ter-Llobregat, per damunt del 90%
 
A finals de l’estiu, els embassaments del Ter Llobregat se situen per damunt prop del 92% (561 hm3), fruit de les pluges que s’han registrat a l’agost. Cal tenir en compte que l’últim episodi de pluges viscut a Catalunya (dies 30 i 31 d’agost) ha incrementat el volum de reserves en 3 hm3. Això ha provocat que embassaments com la Baells, Susqueda, Sant Ponç i la Llosa del Cavall estiguin per damunt del 90%.
 
Darnius Boadella, per la seva banda, ha tingut el comportament habitual durant els mesos d’estiu. Actualment se situa a prop del 42%, amb 25,3 hm3, 30 punts i 20 hm3 menys que el 21 de juny. Cal tenir en compte que aquest descens es deu a l’increment de les demandes domèstiques, a les necessitats per satisfer les demandes de reg i a l’absència de pluges durant els mesos estivals.  
 
Els embassaments que estan amb un volum més baix de reserves són Siurana i Riudecanyes, al 14 i 30%, respectivament. D’altra banda, Foix està al 91% de la seva capacitat.

3  

Imatges

Foto 1. Embassament de la Llosa del Cavall.

Foto 1. Embassament de la Llosa del Cavall. 1086

Foto 2. Embassament de Darnius Boadella.

Foto 2. Embassament de Darnius Boadella. 83

Foto 3. Embassament de Sau.

Foto 3. Embassament de Sau. 225

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 220