TES

Calvet visita a Silicon Valley empreses capdavanteres en tecnologia per a vehicles autònoms i en gestió dels residus

query_builder   15 setembre 2018 17:51

event_note Nota de premsa

Calvet visita a Silicon Valley empreses capdavanteres en tecnologia per a vehicles autònoms i en gestió dels residus

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat ha volgut conèixer de prop les últimes novetats en mobilitat amb què treballa la filial californiana de Samsung
  • Calvet també s’ha interessat pels processos innovadors de la principal empresa nord-americana en tractament de residus orgànics
TES
Calvet i Subirà a Samsung Strategy and Innovation Center, situada a la ciutat de San Jose.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat algunes de les principals companyies instal·lades a Silicon Valley (Califòrnia) capdavanteres en el negoci dels vehicles elèctrics, connectats i autònoms i en la gestió dels residus.
 
Tecnologia per a una mobilitat sostenible
 
Aquest dissabte Calvet ha estat a la filial de l’empresa sudcoreana Samsung, Samsung Strategy and Innovation Center, situada a la ciutat de San Jose, aprofundint en les noves oportunitats que la tecnologia ofereix per avançar cap una mobilitat sostenible. L’empresa s’ha anat introduint en els darrers anys en el mercat de vehicles sense conductor per a la implementació d’un transport de futur més segur i intel·ligent, centrant-se en el desenvolupament dels sistemes de programari que dirigeixen el funcionament d’aquests vehicles, més enllà de la fabricació d’automòbils.
 
La visita està en la línia d’un dels objectius per a la futura “Estratègia de mobilitat 2040” que el Govern vol impulsar com a full de ruta per als propers anys, entenent la mobilitat d’una forma sostenible ambientalment i econòmicament.
 
Innovació en la gestió dels residus
TES
Calvet, Subirà i Rius a l'empresa de recuperació de recursos Recology, amb seu també a San Francisco.
 
El conseller també s’ha interessat pels últims avenços en gestió de residus a l’empresa de recuperació de recursos Recology, amb seu a San Francisco. L'empresa s’encarrega de processar residus sòlids municipals, recuperant materials útils que, d'una altra manera, es destinarien a l’abocador. La companyia també opera estacions de transferència, instal·lacions de recuperació de materials, diversos dipòsits controlats i lidera projectes d'energia renovable. Recology és l'operador d'instal·lacions de compost orgànic més gran en volum de tots els Estats Units.
 
Aquest ha estat el punt final del viatge que ha dut el conseller, juntament amb la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, a participar durant aquesta setmana en la Cimera Global d’Acció Climàtica a San Francisco, una cita d’abast internacional per fer balanç dels compromisos complerts després de l’històric Acord de París del 2015, assolit dins la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. A banda d’intervenir a la cimera, Calvet ha aprofitat la seva estada per mantenir reunions bilaterals amb representants d’institucions públiques i privades compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic i conèixer de prop els últims avenços tecnològics en matèria de mobilitat i de medi ambient.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 198

Foto 2

Foto 2 179

Foto 3

Foto 3 156