ENERGIA

Consellera Chacón: "Volem tenir un paper actiu en la transformació del model energètic de Catalunya"

La consellera d'Empresa i Coneixement ha inaugurat la primera edició del Global Power & Energy Exhibition (GPEX)

query_builder   17 setembre 2018 14:12

event_note Nota de premsa

ENERGIA

Consellera Chacón: "Volem tenir un paper actiu en la transformació del model energètic de Catalunya"

La consellera d'Empresa i Coneixement ha inaugurat la primera edició del Global Power & Energy Exhibition (GPEX)

Inauguració Gepex
 
 
·        El Global Power & Energy Exhibition (GPEX) és el saló internacional dedicat a la transició energètica, que se celebra des d’avui i fins el 20 de setembre a Fira de Barcelona, en el marc del saló Gastech.
 
·        La Generalitat a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) hi  és present amb un estand institucional onserà present el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya; l’Institut de Recerca Energètica de Catalunya (IREC); i les empreses ADYMUS, CITCEA-UPC, DEXMA, ENERGISME, ENERTIKA, SEINON i WEBATT, MICROPOWER EUROPE, AEINNOVA I WATTABIT.

 

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha inaugurat aquest matí la primera edició del Global Power & Energy Exhibition (GPEX), el primer saló internacional dedicat a la transició energètica que se celebra del 17 al 20 de setembre a Fira de Barcelona, en el marc del saló Gastech.

 
En l’acte inaugural, la consellera ha estat acompanyada per Berenice Lamblin, producer of the conference; Junior Isles, editor-In-Chief, The Energy Industry Times i Joan Herrera, director general de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía). També hi ha estat present el director general d’Energia, Pere Palacin, i el director de l’ICAEN, Manel Torrent.
 
En aquest marc, la consellera Àngels Chacón ha remarcat que “volem tenir un paper actiu en la transformació del model energètic de Catalunya”. Per aquest motiu, “hem inaugurat GPEX, el primer saló internacional dedicat a la transició energètica, donant suport a les empreses que en formen part i on l’ICAEN és soci institucional”, ha assenyalat Chacón.
 
La consellera ha indicat que  “som conscients dels reptes que tenim. Formem part d’un marc mundial preocupat per l’excessiva dependència de recursos energètics d’origen fòssil i l’impacte de l’actual model energètic en el medi ambient”. En aquest sentit ha apuntat que “com a Govern partim del Pacte Nacional per a la Transició Energètica, per avançar cap a un nou model energètic més net, democràtic, distribuït i sostenible.” La consellera Chacón ha assenyalat que quan  parlem de transició energètica, “parlem de sostenibilitat, eficiència, recerca, innovació, canvi climàtic, empoderament dels ciutadans... Però sobretot parlem de generositat transgeneracional".
 
Un cop realitzat l’acte inaugural, la consellera Chacón ha visitat l’estand de l’ICAEN, on està present el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya;  l’Institut de Recerca Energètica de Catalunya (IREC); i les empreses ADYMUS (desenvolupador de projectes d’eficiència energètica i energies renovables); CITCEA-UPC (centre de transferència tecnològica lligat a la UPC); DEXMA (creador i subministrador de software d’anàlisi de consums energètics); ENERGISME (Eficiència energètica utilitzant tecnologies de Big Data i Internet of things); ENERTIKA (solucions energètiques integrades per les ciutats, les indústries i les xarxes de telecomunicació); SEINON (eines de monitoratge energètic en temps real), WEBATT (generació fotovoltaica i emmagatzematge intel·ligent), MICROPOWER EUROPE (microturbines i microcogeneració), AEINNOVA (valorització de calor residual per generació d’energia elèctrica) i WATTABIT (energia – internet of things)

El saló GPEX 2018

El saló GPEX 2018 reuneix empreses, entitats i administracions per abordar la transició energètica tant des d’un punt de vista legal com comercial, tècnic i geopolític. Per això, comptarà amb ponències i sessions de treball especialitzades en aquests àmbits. Al mateix temps, el saló reuneix una cinquantena d’exhibidors especialitzats en tecnologies innovadores i solucions,com ara l’autoconsum fotovoltaic, els edificis de consum energètic gairebé zero o la mobilitat elèctrica.
 
Les polítiques de la Generalitat de Catalunya per afavorir la transició energètica cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic han facilitat que els organitzadors optessin per Barcelona com a seu de la primera edició del GPEX.
 
Les actuacions i mesures per fomentar l’autoconsum fotovoltaic i per compartir en petites comunitats l’energia d’origen renovable (com la constitució de la Taula de l’autoconsum fotovoltaic o la línia d’ajuts per a bateries) o l’impuls del vehicle elèctric (a través del desplegament d’una xarxa de punts de recàrrega ràpida que en garanteixi els desplaçaments llargs per tot el territori, que recentment ha estat mostrada com a exemple en fòrums europeus), han situat Catalunya com una ubicació atractiva per a un sector, el de la innovació energètica, en plena expansió i amb un elevat potencial de creixement.

3  

Imatges

La consellera Chacón durant la visita a GPEX 2018

La consellera Chacón durant la visita a GPEX 2018 585

La consellera Chacón en l'acte inaugural a GPEX 2018

La consellera Chacón en l'acte inaugural a GPEX 2018 574

Chacón en l'acte inaugural de GPEX 2018

Chacón en l'acte inaugural de GPEX 2018 432