Miniatura

Neix el programa d'innovació 'Apadrinem el nostre patrimoni'

La finalitat és ensenyar a l'alumnat el patrimoni cultural i històric proper a les escoles

query_builder   18 setembre 2018 09:00

event_note Nota de premsa

Neix el programa d'innovació 'Apadrinem el nostre patrimoni'

La finalitat és ensenyar a l'alumnat el patrimoni cultural i històric proper a les escoles

  • L’objectiu és promoure entre els alumnes el coneixement del patrimoni proper als centres educatius
El Departament d'Ensenyament crea el programa d’innovació ‘Apadrinem el nostre patrimoni’. Un projecte que té com a principal objectiu promoure entre l’alumnat del país el coneixement del patrimoni proper als centres educatius. D’aquesta manera, els alumnes són protagonistes del procés d’aprenentatge a partir del treball sobre l’entorn des de diferents disciplines.
 
Apadrinem el patrimoni promou el coneixement del patrimoni local des d’un punt  de  vista  històric,  artístic,  cultural,  natural  i  científic, fet que  fomenta  la implicació  dels  alumnes  en  el  territori  i  la  societat. El programa es basa en la identificació i tria de l’element patrimonial; la posterior cerca, selecció i tractament de la informació; la caracterització de l’element -època, estil,  autor-, la participació en la seva conservació i en activitats de divulgació.
Foto 1
Per tal de dur a terme el projecte, els alumnes tracten el patrimoni des de diferents vessants, de tal manera que es treballen molts àmbits del coneixement, com ara medi natural; àmbit lingüístic; cultura i valors; i digital.
 
Els centres que formin part d’aquest programa Apadrinem hi seran per una durada de 3 cursos. Els requisits són dissenyar el projecte segons s’estableix a la resolució, impulsar el treball en xarxa, comptar amb l’aprovació del claustre i del consell escolar del centre; i no participar amb el mateix projecte en un altre programa d’innovació educativa.
 
Els elements que poden apadrinar els centres són diversos:
  •  Vestigis materials de diferents èpoques històriques (jaciments arqueològics, edificis, camins històrics, fàbriques, monuments...).
  •  Llocs de memòria (emplaçaments simbòlics per la seva significació, tot i que no quedin vestigis materials).
  •  Elements immaterials de la cultura popular (balls, cançons, rondalles, festes i altres tradicions...)
  •  Espais naturals.
 
 

18 de setembre de 2018