EMC

EMPRESA

Consellera Chacón: "Demanem al Govern espanyol la derogació del decret que facilita el trasllat de seus socials"

La titular d'Empresa i Coneixement ha presentat aquest matí l'informe "Efectes del trasllat de seus socials en l'economia productiva de Catalunya"

query_builder   19 setembre 2018 14:37

event_note Nota de premsa

EMPRESA

Consellera Chacón: "Demanem al Govern espanyol la derogació del decret que facilita el trasllat de seus socials"

La titular d'Empresa i Coneixement ha presentat aquest matí l'informe "Efectes del trasllat de seus socials en l'economia productiva de Catalunya"

  • La consellera ha assegurat que “el decret té una marcada intencionalitat política i menysté el dret dels accionistes amb una urgència i excepcionalitat que no estaven justificades” 
  • Des de l’octubre del 2017 fins al 31 de juliol de 2008, s’ha identificat el trasllat de 3.700 CIFs, una xifra que equival el 0,59% de la base empresarial de Catalunya
  •  Aquests 3.700 CIFs corresponen a 2.501 decisions empresarials
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha demanat al Govern espanyol “la derogació del decret que facilita el trasllat de seus socials” que es va aprovar “amb una marcada intencionalitat política i que menysté el dret dels accionistes amb una urgència i excepcionalitat que no estaven justificades.” Un decret “amb la intencionalitat d’alguns de fomentar la crispació entre territoris i fomentar la por”.

La titular d’Empresa i Coneixement ha fet aquestes declaracions en la presentació de l’informe “Efectes del trasllat de seus socials en l’economia productiva de Catalunya” on ha estat acompanyada pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer.
 
Segons l’informe, des de l’octubre del 2017 fins al 31 de juliol de 2008, s’ha identificat el trasllat de 3.700 CIFs, una xifra que equival el 0,59% de la base empresarial de Catalunya. Aquests 3.700 CIFs corresponen a 2.501 decisions empresarials. La gran majoria (80%) de les empreses que han traslladat la seu fora de Catalunya són micro i petites empreses, del sector serveis (80%) i la Comunitat de Madrid ha estat el principal destí (61%).
 
En la presentació la consellera ha assegurat que “és obvi que estem parlant d’un final d’etapa i que es normalitza els fluxos de trasllats de seus socials”. “Nosaltres entrem al Govern el mes de juny de 2018 i des de llavors la tendència ha estat de reducció d’aquest nombre de trasllats”, ha afegit Chacón.
 
La consellera ha explicat que “ens dol com a Govern i com a país que s’hagi volgut perjudicar els interessos de la nostra economia” i ha recordat que els trasllats de seus socials de Catalunya no té efectes en l’ocupació ni en l’activitat econòmica.
 
En aquest sentit, Chacón ha apuntat que el PIB el 2017 va créixer un 3,4% per sobre del creixement de l’Estat i de la Unió Europea. De fet, l’any passat el nombre d’empreses amb seu a Catalunya va augmentar en 9.385 liderant el nombre d’empeses amb seu social a l’Estat espanyol amb el 18,5% del total. La titular d’Empresa i Coneixement ha explicat que actualment a Catalunya hi ha 618.366 empreses i s’ha fixat com a prioritat continuar “defensant el nostre teixit empresarial”.  

1  

Imatges

Foto de presentació de l'Informe amb la consellera Àngels Chacón i el secretari Joaquím Ferrer

Foto de presentació de l'Informe amb la consellera Àngels Chacón i el secretari Joaquím Ferrer 3414

1  

Fitxers adjunts

INFORME "Efectes del trasllat de seus socials en l'economia productiva de Catalunya"

INFORME "Efectes del trasllat de seus socials en l'economia productiva de Catalunya"
PDF | 741