emc

ENERGIA / Setmana Europea de la Mobilitat

Un total de 68 municipis catalans sol·liciten més de 3,6 M€ per instal·lar estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics al seus municipis

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) de la Generalitat ha posat en funcionament un mapa visor d'estacions de recàrrega.

query_builder   21 setembre 2018 13:06

event_note Nota de premsa

ENERGIA / Setmana Europea de la Mobilitat

Un total de 68 municipis catalans sol·liciten més de 3,6 M€ per instal·lar estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics al seus municipis

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) de la Generalitat ha posat en funcionament un mapa visor d'estacions de recàrrega.

 
·      Ahir va finalitzar el termini per sol·licitar els ajuts de l’ICAEN per a la instal·lació de noves estacions que se sumaran a les 62 estacions de recàrrega ràpida de 50kW existents.

·        El mapa visor mostra la ubicació de les estacions de recàrrega a Catalunya i ofereix informació en temps real sobre el seu estat.

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha rebut 68 sol·licituds de corporacions locals catalanes per un import de més de 3,6 milions d’euros que volen instal·lar estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics als seus municipis.
 
La línia d’ajuts, dotada amb 860.000 euros, s’emmarca en el Pla d'Acció per al desplegament d'infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2019). L’objectiu és ampliar la xarxa ràpida de recàrrega d’accés públic distribuïda pel territori per facilitar la mobilitat elèctrica per tot el país, de manera que en pocs anys cap punt de Catalunya estigui a més de 30 km d’una estació pública de recàrrega ràpida on els vehicles poden carregar 120 km d’autonomia en 20 minuts aproximadament.
 
Aquesta xarxa ràpida s’acompanya d'una infraestructura de suport per als vehicles elèctrics, les estacions semiràpides de 22 kW, que permeten carregar les bateries mentre es realitza alguna gestió i el vehicle està aparcat durant un temps. També cal tenir present els punts de la xarxa en destinació (en hotels, restaurants, aparcaments d’accés públic o edificis d’oficines) similars als punts de recàrrega vinculats o domèstics, que permeten recarregar durant la nit o durant el temps en què el vehicle es troba estacionat. En aquest cas, el temps de recàrrega és entre 6 i 8 hores segons la mida de la bateria del vehicle.
 
Més de 10.000 vehicles elèctrics ja circulen per Catalunya

Catalunya disposa, des del primer trimestre del 2018, d’un parc mòbil de més de 10.000 vehicles elèctrics. Aquesta xifra suposa assolir una fita important que, acompanyada de la tendència en les matriculacions, posa de manifest que els vehicles elèctrics són una realitat a la nostra xarxa viària.
 
Les dades mostren un creixement progressiu de la matriculació de vehicles elèctrics. En el cas dels turismes, durant el primer semestre de 2018 les unitats elèctriques ja suposen un 1% del total de vehicles matriculats, mentre que en el segment de les motos el percentatge arriba al 4%. Tot i així, encara ens trobem lluny de les xifres dels països europeus capdavanters que compten amb percentatges d’entre el 10 i el 35% de noves matriculacions.
 
Mapa de punts de recàrrega en temps real

Per posar a l’abast de l'usuari tota aquesta informació, l’Institut Català d’Energia ha posat en funcionament un mapa visor d’estacions de recàrrega. El mapa mostra la ubicació de les estacions de recàrrega i ofereix informació en temps real sobre el seu estat –si estan disponibles o ocupades, etc.-, de manera que possibilita tant la creació de rutes de viatge com la recerca de solucions de recàrrega immediates.
 
Darrera infografia (juny 2018):
 
 

 

 

1  

Imatges

Col·lecció d'infografies trimestrals de mobilitat eficient. Darrera infografia (juny 2018)

Col·lecció d'infografies trimestrals de mobilitat eficient. Darrera infografia (juny 2018) 325