Puigneró

Jordi Puigneró: "Hem estat la capital del mòbil. Ara ens toca ser la capital del 5G"

query_builder   26 setembre 2018 12:11

event_note Nota de premsa

Jordi Puigneró: "Hem estat la capital del mòbil. Ara ens toca ser la capital del 5G"

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha participat en la presentació de ‘Thinx | 5GBarcelona’, un laboratori on les empreses podran provar i validar nous serveis i aplicacions amb tecnologia 5G
Jordi Puigneró
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha participat aquest matí en la presentació de ‘Thinx | 5GBarcelona’, un nou laboratori obert per a proves de tecnologia 5G i internet de les coses que fomentarà el desplegament d’aquestes tecnologies i permetrà a empreses emergents, petites i mitjanes empreses i corporacions provar i validar nous serveis i aplicacions.
 
Puigneró ha destacat que “Barcelona és i ha estat durant molts anys la capital del mòbil”, i que, amb iniciatives com aquesta “ara ens toca també la capital mundial del 5G”.
 
El conseller ha afegit que “de la mateixa manera que amb el 3G i el 4G s’ha impulsat una gran indústria de les aplicacions mòbils al nostre país, ara toca començar a pensar en la indústria que generarà la tecnologia 5G”.
 
Segons el titular de Polítiques digitals del Govern, “els canvis tecnològics són l’avantsala dels canvis econòmics i socials” i “és una responsabilitat de tots plegats intentar acompanyar aquests canvis per tal que ningú es quedi enrere”.
 
Puigneró ha recordat que la Comissió Europea té projeccions fetes que preveuen la creació de 2,5 milions de llocs de treball a Europa els propers anys lligats directa o indirectament amb el 5G. “Hem de ser capaços d’aquests 2,5 milions de llocs de treball, de generar-ne a Catalunya com a mínim un 10 o un 15%”, ha afegit.
 
L’objectiu del laboratori ‘Thinx | 5GBarcelona’ és que qualsevol empresa o emprenedor hi pugui provar un projecte i posteriorment ampliar-lo a la xarxa real 5G de Barcelona que s’anirà desplegant. D’aquesta manera, s’escurçarà el temps d’arribada al mercat de productes i serveis en estudi, a més d’augmentar la rapidesa d’altres projectes pilots d’investigació basats en la tecnologia 5G.
 
Aquest nou espai, ubicat a les oficines de MWCapital al Pier01, s’incorporarà al projecte 5GBarcelona, iniciativa que convertirà Barcelona en un laboratori obert de 5G a nivell europeu.
El conseller ha apuntat també que una de les funcions de la Generalitat és impulsar tecnologies digitals emergents que seran determinants pel present i pel futur del nostre país. “El Govern compta amb un programa de Tecnologies Digitals Avançades que impulsa la intel·ligència artificial, el blockchain o el big data i també el 5G”, ha explicat Puigneró.
 
 5GBarcelona
 
El projecte Barcelona 5G és una aliança estratègica entre sector públic i empresa privada que compta amb la participació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic i de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), la Universitat Politècnica de Catalunya, i ATOS.
 
La iniciativa 5GBarcelona pretén generar impactes socials i econòmics basats en el gran potencial del 5G i de les sinergies creades dins de l'ecosistema de la MWCapital Barcelona. La iniciativa treballa per tenir un paper destacat en l'ús, implementació i validació de nous serveis 5G, i ser una referència en la nova generació de comunicacions de la societat del futur.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 5796

Foto 2

Foto 2 7983

Foto 3

Foto 3 9180