Fotografia

Miquel Buch: "Les conductes imprudents al volant ens converteixen en delinqüents viaris"

El conseller d'Interior ho recordat que aquest any "a les nostres carreteres hi ha hagut 120 accidents mortals i, 145 persones han perdut la vida"

query_builder   28 setembre 2018 15:56

event_note Nota de premsa

Miquel Buch: "Les conductes imprudents al volant ens converteixen en delinqüents viaris"

El conseller d'Interior ho recordat que aquest any "a les nostres carreteres hi ha hagut 120 accidents mortals i, 145 persones han perdut la vida"

El conseller d’Interior ho ha destacat a la inauguració del Fòrum Europeu ‘Seguretat viària, víctimes de trànsit i mitjans de comunicació’, celebrat al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona
Fotografia
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat aquest divendres que “les conductes imprudents ens porten a convertir-nos en delinqüents viaris, (...) en homicides o suïcides”. Ho ha fet després de recordar que aquest any “a les nostres carreteres hi ha hagut 120 accidents mortals i, 145 persones han perdut la vida. Són dades que ens preocupen ja que queden lluny del nostre objectiu, la Visió Zero”. En aquest sentit, ha assenyalat que “la duresa d’aquestes paraules és la duresa que ens mostren les dades, perquè sabem que no parlem de números, parlem de persones”. A més, ha afegit que “tots hem de col·laborar per revertir aquesta situació” agraint la col·laboració de les associacions de víctimes; de la Federació de Víctimes a la carretera i de la Prevenció d’Accidents de Trànsit (P(A)T). També ha reconegut als mitjans de comunicació “la sensibilitat en el tractament de la informació relacionada amb les víctimes de trànsit i també envers les seves famílies”.
 
Tot plegat ha estat durant la inauguració del Fòrum Europeu ‘Seguretat viària, víctimes de trànsit i mitjans de comunicació’. L’acte l’organitzava l’associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit P(A)T i la Federació Europea de Víctimes de Trànsit (FEVR) en el marc de les XXII Jornades Mediterrànies de Seguretat Viària. L’objectiu d’aquestes jornades és augmentar l’interès i els coneixements dels mitjans de comunicació per la seguretat viària i reflexionar sobre el seu paper a l’hora de conscienciar a la societat sobre el greu problema de salut pública que suposen els accidents de trànsit. En el marc de la jornada s’ha presentat el Decàleg de bones pràctiques en la comunicació sobre seguretat viària adreçat als mitjans de comunicació i que ha estat elaborat per P(A)T i FEVR.
 
D’altra banda, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha participat a la cloenda de l’acte. Durant el transcurs de la mateixa, ha recordat que “seguretat viària, víctimes de trànsit i periodisme són tres conceptes que sovint van lligats a les males notícies perquè aquestes al cap i a la fi són un reflex de la sinistralitat elevada que encara tenim a les nostres ciutats i carreteres”. També ha explicat que “estem en un any complicat a causa de l’augment de la mobilitat,  la velocitat mitjana, les distraccions, les infraccions i el consum d’alcohol. Tot plegat repercuteix en l’accidentalitat i en la mortalitat”. A més, ha afegit que, malgrat que en general hi ha la voluntat d’assolir la Visió Zero i s’aposta per una mobilitat segura, sostenible i saludable, “el factor humà continua determinant bona part de les nostres males decisions al volant. I això no s’arregla del tot amb més educació ni més sancions. Cal que culmini el canvi cultural ja existent cap a una sensibilització molt més aguda”. En aquest sentit, Gendrau ha assenyalat que “les víctimes de trànsit i els mitjans de comunicació, en definitiva, són i han de seguir sent aliats imprescindibles de la difusió de les polítiques de seguretat viària”.
 
Al Fòrum Europeu també hi han assistit el president de la FEVR, Jeannot Mersch, el president de P(A)T, Ole Thorson, la directora de P(A)T, Yolanda Doménech, el director de la DGT, Pere Navarro, el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens i la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet.

1  

Imatges

El conseller d'Interior ha participat a la inauguració del Fòrum Europeu 'Seguretat viària, víctimes de trànsit i mitjans de comunicació'

El conseller d'Interior ha participat a la inauguració del Fòrum Europeu 'Seguretat viària, víctimes de trànsit i mitjans de comunicació' 138