Calvet

Calvet referma l'aposta per l'aeroport de Lleida-Alguaire com a infraestructura industrial i tecnològica

En una visita a Lleida, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha celebrat la recent incorporació de l'escola de pilots

query_builder   5 octubre 2018 16:50

event_note Nota de premsa

Calvet referma l'aposta per l'aeroport de Lleida-Alguaire com a infraestructura industrial i tecnològica

En una visita a Lleida, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha celebrat la recent incorporació de l'escola de pilots

  • Calvet també ha visitat l’església de Vilanova de la Barca restaurada per l’Incasòl
Calvet
El conseller Calvet durant la visita a l'església de Vilanova de la Barca
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha refermat aquest matí el compromís del Departament per potenciar l’aeroport de Lleida-Alguaire com a infraestructura industrial i tecnològica. Durant una visita a Lleida, Calvet a ressaltat la capacitat dinamitzadora de l’aeroport, “una infraestructura que es va posar en servei en un moment difícil per a l’economia però en la qual hi hem anat trobant diversos tipus d’activitats”. En aquest sentit, ha posat en valor la tasca realitzada per la Taula estratègica de l’aeroport de Lleida-Alguaire com a impulsora de l’activitat d’aquesta infraestructura “tan important per a l’economia de les comarques de Lleida”.
 
Calvet ha destacat la recent incorporació de l’escola de pilots BAA Training, “que pot convertir l’aeroport en un centre formatiu de primer ordre al sud d’Europa”. Aquesta empresa, amb seu central a Vilnius (Lituània), és la principal escola de formació de pilots d’Europa. Ofereix formació per a més de 19 tipus d'avions en més de 30 localitzacions de tot el món i ara Lleida és una de les seves bases principals. Els primers estudiants han arribat aquesta setmana a l’aeroport. “Hem sabut trobar diversos usos a la infraestructura, des de la turística i comercial amb els vols regulars i els xàrter però també els industrials, com el manteniment de naus, un sector on hi veiem futur, altres activitats relacionades amb sectors de l’economia aeroportuària, com els vols de drons.
 
El titular de Territori i Sostenibilitat també ha visitat Vilanova de la Barca, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Ramon Solsona, on ha pogut comprovar in situ la rehabilitació que va dur a terme l’any 2016 l’Incasòl dins del programa “Reviure les Velles Ciutats”, que vol frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. Aquesta actuació va rebre diversos premis d’arquitectura, entre ells el Brick Awards 2017- Winners revealed, celebrat a Londres el novembre de 2017.
 
Presència de l’os al Pirineu
 
En l’atenció als mitjans que ha fet a Lleida, el conseller Calvet s’ha referit a la presència de l’os al Pirineu i ha reiterat el compromís del Govern amb el programa de reintroducció d’aquesta espècie. Tanmateix, ha dit que si hi ha algun animal amb un comportament anòmal, com pot ser el cas de l’os Goiat, s’ha de poder extreure del medi. Per això, el conseller ha recordat que s’està elaborant un protocol que marqui en quins casos es pot fer i ha insistit que un cop aquest protocol estigui enllestit, caldrà consensuar-lo amb el màxim d’agents implicats en el programa de reintroducció de l’os, com poden ser les administracions francesa, aragonesa o de l’Estat espanyol.
 
El passat mes de juliol el conseller va fer pública la voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat d’extreure del medi l’os Goiat, puntualitzant, però, que abans calia que es complissin unes mesures tècniques i administratives i que calia també havia d’acreditar tècnicament que aquesta és la millor solució.
 

1  

Imatges

Foto

Foto 81

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 188