TES

Calvet: "Treballem perquè el Govern aprovi el Pla de ports de Catalunya 2030 abans d'acabar l'any"

query_builder   10 octubre 2018 14:09

event_note Nota de premsa

Calvet: "Treballem perquè el Govern aprovi el Pla de ports de Catalunya 2030 abans d'acabar l'any"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat destaca que l’activitat dels ports de la Generalitat genera uns 1.000 milions anuals de facturació i 9.000 llocs de treball durant la inauguració del 57è Saló Nàutic
TES
Calvet, amb Xavier Trias i Luis Conde, durant la inauguració, avui.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat avui que el Departament està treballant perquè el Govern aprovi el Pla de ports de Catalunya, horitzó 2030 abans d’acabar l’any. Durant la inauguració del 57è Saló Nàutic Internacional de Barcelona, Calvet ha destacat que aquest nou pla “no es basa tant en infraestructures sinó en poder dotar el sector de la màxima sostenibilitat econòmica i ambiental”. “Aquesta és una  garantia de futur del propi sector i la que permetrà que continuï sent una peça clau de l’economia del país”.
 
Com a exemple, Calvet ha afegit que només a través de Ports de la Generalitat, “movem al voltant de 1.000 milions d’euros de facturació i generem també uns 9.000 llocs de treball. Són xifres importants que hem de saber salvaguardar i un dels instruments que tenim és precisament el pla”.
 
El nou Pla de ports és un instrument d’ordenació del litoral català que també vol establir els criteris per a la utilització adequada i racional del la costa catalana, segons Calvet. El pla està estructurat en set línies estratègiques que configuraran la política portuària dels propers anys i permetran garantir la sostenibilitat ambiental i econòmica en el desenvolupament de l’activitat portuària: governança; transparència en la gestió i rendició de comptes; sostenibilitat econòmica; sostenibilitat ambiental, mitigació i adaptació al canvi climàtic; interconnectivitat portuària; sinergia port-territori, i innovació.
TES
Foto de família dels assistents a la inauguració.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 347