Recerkids

El Govern potencia la recerca a les escoles amb el programa RecerKids i el suport universitari

El programa s'estén pel territori amb congressos a quatre universitats catalanes

query_builder   15 octubre 2018 09:10

event_note Nota de premsa

El Govern potencia la recerca a les escoles amb el programa RecerKids i el suport universitari

El programa s'estén pel territori amb congressos a quatre universitats catalanes

  • El tema proposat per a les recerques escolars d’aquesta edició gira al voltant de la llum: els colors, les interaccions i la seva energia
  • La iniciativa està coordinada per la Secretaria d’Universitats i Recerca s’organitza enguany en col·laboració amb la UPC, la UdL, la URV i la UVic-UCC
  • El programa s’adreça a totes les escoles públiques i concertades de Catalunya, que s’hi poden inscriure de forma gratuïta fins al proper 16 de novembre al web www.recerkids.cat
El programa Recerkids, edició 2018-219
 
La tercera edició del programa Recerkids de promoció de la recerca científica entre nois i noies d’entre 10 i 12 anys reforça enguany la seva presència territorial amb la celebració de quatre congressos diferents organitzats en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).
 
Recerkids és un programa impulsat pel Govern, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb l’objectiu d’estimular la recerca científica entre els estudiants de 5è i 6è de Primària i de donar a conèixer l’activitat que es desenvolupa a les universitats i els centres de recerca de Catalunya..
 
Dues fases del programa
 
  • Primera fase. Els grups-classe duen a terme una recerca emmarcada en un repte científic, que per a aquesta tercera edició és la llum. El professorat de les escoles participants rebrà material didàctic i assessorament pedagògic per part d’un equip d’especialistes en didàctica de la ciència.
  • Segona fase. En la segona fase de Recerkids, durant el mes de maig, les escoles tindran la possibilitat de participar en un congrés científic que se celebrarà per primer cop en quatre seus diferents a Barcelona, Lleida, Tarragona i Vic en coordinació amb les universitats col·laboradores. Serà en aquests congressos en què els diferents equips de recerca escolar tindran ocasió de compartir els resultats dels seus projectes i, alhora, gaudir d’una sèrie de propostes lúdiques i d’experimentació en instal·lacions científiques, aules i laboratoris.
Detall històric del programa Recerkirds
 
  • El programa Recerkids, produït per la cooperativa Eduxarxa, s’afegeix a altres iniciatives que la Direcció General de Recerca realitza per divulgar la ciència entre els infants i els joves del nostre país, com ara el concurs escolar de disseny de videojocs Científics en joc o Els contes de la Laura i en Joan.
  • En l’edició 2017-2018 de Recerkids van prendre part un total de 71 centres escolars d’arreu de Catalunya, que representaven 124 classes diferents i més de 3.000 alumnes de 5è i 6è de Primària.
  • Els dos congressos del segon Recerkids es van realitzar al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i al Campus Mar de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a Barcelona, i  al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG).