Fotografia de la visita del president a l'IoT Solutions World Congress

President Torra: "El Govern treballa per situar Catalunya com un referent democràtic i tecnològic al món"

query_builder   16 octubre 2018 12:27

event_note Nota de premsa

President Torra: "El Govern treballa per situar Catalunya com un referent democràtic i tecnològic al món"

El cap de l’Executiu ha presidit aquest matí la inauguració de l’Internet of Things Solution World Congress
El president Torra durant la visita a l'IoT Solutions World Congress
El president Torra durant la visita a l'IoT Solutions World Congress (Foto: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui que “el Govern treballa per situar Catalunya com un referent democràtic i tecnològic al món”, i ho fa amb el convenciment que  “tenim els ingredients necessaris per tirar endavant les polítiques públiques que acompanyin el sector TIC privat per tal d’esdevenir referent a nivell mundial”.
 
El cap de l’Executiu, que ha presidit aquest matí la inauguració de l’Internet of Things Solution World Congress, s’ha mostrat convençut que aquest certàmen, juntament al Mobile World Congress, l’Smart City Expo World Congress, i l’In3Dustry “ens permeten situar el país al capdavant de les polítiques digitals”.
 
Amb tot, el president ha defensat la necessitat que Catalunya se situï també al capdavant de la innovació i la recerca tecnològica, per exemple, en tecnologia 5G. Una tecnologia, que ha explicat el president, “permetrà parlar de debò del Tot Connectat” i suposarà “una gran transformació econòmica i social de país”. Per això, ha demanat “visió per anticipar-nos i lideratge per dur-ho a terme”.
 
Hem de crear els escenaris i les condicions per provar, testejar i validar serveis i solucions, abans que les tecnologies arribin plenament consolidades”, tal i com s’està fent amb el 5G, ha dit, ja que això ha de permetre “seguir ampliant un ecosistema innovador, desenvolupar un teixit industrial propi al voltant de les tecnologies i generar talent i noves oportunitats”, ha conclòs.
 
A més, Torra ha defensat la necessitat que “les polítiques digitals estiguin al capdavant de les polítiques del país perquè són garantia de futur i tothom hi ha de poder participar, sense deixar ningú enrere”, ja que s’ha mostrat convençut que “en aquesta nova revolució, les polítiques digitals són una veritable política social i de cohesió”.
 
A l’acte inaugural també hi ha intervingut el primer tinent de l’alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello; el secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l'avanç digital,  Francisco Polo;  i el director executiu de l’Industrial Internet Consortium (IIC), Richard Soley. Tot seguit, acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement , Àngels Chacón, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, han visitat el recinte firal.
 
L’Internet of Things Solution World Congress se celebra fins dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a  l’Hospitalet, que reunirà més de 340 expositors i 300 ponents.

4  

Imatges

Fotografia de la visita del president a l'IoT Solutions World Congress

Fotografia de la visita del president a l'IoT Solutions World Congress 883

Fotografia IoTSWC 2 RM

Fotografia IoTSWC 2 RM 933

Fotografia IoTSWC 3 RM

Fotografia IoTSWC 3 RM 967

Fotografia IoTSWC 4 RM

Fotografia IoTSWC 4 RM 1014