.

El Canyeret de Lleida estrena set sales de vistes i un arxiu amb capacitat per a cinc quilòmetres de documents

La Generalitat ha invertit prop de dos milions d'euros en les obres d'uns equipaments que estaran operatius aquest desembre

query_builder   18 octubre 2018 13:47

event_note Nota de premsa

El Canyeret de Lleida estrena set sales de vistes i un arxiu amb capacitat per a cinc quilòmetres de documents

La Generalitat ha invertit prop de dos milions d'euros en les obres d'uns equipaments que estaran operatius aquest desembre

L'espai que s'alliberarà de les plantes superiors anirà destinat a l'oficina judicial i a un nou jutjat de primera instància
.
La consellera Capella en un moment de la presentació de les noves instal·lacions dels jutjats del Canyeret a Lleida
 
 
El Departament de Justícia ha construït set noves sales de vistes a la planta baixa de l’edifici judicial del Canyeret, a Lleida. Dues de les sales es poden convertir en una de sola per acollir judicis amb una gran quantitat de persones implicades. D’aquesta manera, el Canyeret concentrarà la majoria de les sales de vistes en una única planta i el ciutadà no ha de circular pels pisos superiors.
 
Les noves sales de vistes substituiran set sales que hi ha a les plantes superiors. L’espai alliberat anirà destinat a un nou jutjat de primera instància i a la nova oficina judicial, que al Canyeret encara no té data per desplegar-se. A la resta de l’edifici encara quedaran unes altres cinc sales de vistes operatives.
 
 Un arxiu per concentrar tota la documentació
 
També a la planta baixa, Justícia ha construït un arxiu amb capacitat per a més de 5.000 metres lineals de documents compactes. Els jutjats de Lleida no disposaven d’arxiu i la documentació estava repartida en diferents espais de l’edifici.
 
L’arxiu i les noves sales de vistes estaran operatives el mes de desembre. Durant el que resta dels mesos d’octubre i novembre, s’equiparan amb mobiliari i equipament informàtic.

Millora de l’accessibilitat i de la climatització
 
L’accés principal de l’edifici s’ha equipat amb una porta giratòria que millora el confort tèrmic del vestíbul. També s’ha instal·lat un ascensor per a persones amb mobilitat reduïda. Tant l’ascensor com la porta giratòria ja estan en funcionament.
 
.
 
 
 
D’altra banda, també es preveu la creació d’una sala de premsa amb senyal institucional, la instal·lació d’un sistema de megafonia i l’adequació de la Secretaria de Coordinació Judicial. Aquestes obres, però, estan encara pendents de licitació. La partida pressupostària rondarà l’1,5 milió d’euros.

Unes obres aturades per la crisi
 
El Canyeret és un edifici inaugurat el 1986 en un solar amb pendent. El 2010 es van iniciar les obres d’ampliació de l’equipament, amb la construcció d’una planta baixa de 3.000 metres quadrats que aprofitarien el desnivell del terreny. Les obres havien de durar 2 anys, però finalment n’han durat 8 degut a la falta de pressupost. A més de l’espai de la planta baixa, de les sales de vistes, d’un ascensor per a persones amb mobilitat reduïda i de l’arxiu, durant aquest temps s’ha construït un accés principal a l’edifici i s’ha substituït el sistema de climatització de tot l’equipament. En total, la Generalitat hi ha invertit 6,5 milions d’euros.
 
20.000 metres quadrats per a usos judicials
 
Avui, el Canyeret és un equipament de gairebé 20.000 m2 per a usos judicials. Acull l’Audiència de Lleida, el deganat, els forenses, 7 jutjats de primera instància, 4 jutjats d’instrucció, 3 jutjats penals, 2 jutjats socials, el contenciós-administratiu, el de menors, el de violència sobre la dona i el de guàrdia, entre d’altres instal·lacions. La resta de serveis estan ubicats en tres edificis més. Dos d’ells al mateix carrer Canyeret i l’altre al carrer Clavell.
 
Nou jutjat de primera instància
 
Pel que fa a pròximes actuacions, el Departament de Justícia té previst habilitar un espai a l’edifici per acollir el Jutjat de Primera Instància número 9, que ha d’entrar en funcionament el 2019. Aquest nou òrgan s’ocuparà dels casos de família (matrimonis, adopcions, filiacions, divorcis...), capacitats i internaments. És un dels catorze jutjats que s’han de posar en marxa a Catalunya entre aquest any i el vinent i que, en conjunt, suposen una inversió de 7,4 milions d’euros. El Departament dotarà el nou òrgan de la plantilla i el mobiliari necessari.

7  

Imatges

La consellera Capella visita les noves instal·lacions dels jutjats del Canyeret

La consellera Capella visita les noves instal·lacions dels jutjats del Canyeret 186

La consellera capella presena les noves instal·lacions dels jutjats del Canyeret

La consellera capella presena les noves instal·lacions dels jutjats del Canyeret 127

La consellera Capella en una de les noves sales de vistes dels jutjats del Canyeret

La consellera Capella en una de les noves sales de vistes dels jutjats del Canyeret 160

La consellera Capella visita les noves instal·lacions dels jutjats del Canyeret acompanyada pel jutge degà de Lleida, Eduardo M. Enrech

La consellera Capella visita les noves instal·lacions dels jutjats del Canyeret acompanyada pel jutge degà de Lleida, Eduardo M. Enrech 117

La consellera Capella i el jutge degà de Lleida visitant els nous arxius dels jutjats del Canyeret

La consellera Capella i el jutge degà de Lleida visitant els nous arxius dels jutjats del Canyeret 98

La consellera Capella i el jutge degà de Lleida visitant els nous arxius dels jutjats del Canyeret (2)

La consellera Capella i el jutge degà de Lleida visitant els nous arxius dels jutjats del Canyeret (2) 104

Gràfic sobre les noves sales de vistes i el nou arxiu als jutjats del Canyeret

Gràfic sobre les noves sales de vistes i el nou arxiu als jutjats del Canyeret 225