fp

El conseller d'Ensenyament anuncia una modificació en les obres de la futura escola d'Almenar

Bargalló també ha visitat l'escola Mestre Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona, i ha inaugurat el I Simposi Congrés Internacional d'Organització d'Institucions Educatives

query_builder   19 octubre 2018 16:21

event_note Nota de premsa

El conseller d'Ensenyament anuncia una modificació en les obres de la futura escola d'Almenar

Bargalló també ha visitat l'escola Mestre Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona, i ha inaugurat el I Simposi Congrés Internacional d'Organització d'Institucions Educatives

fp
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat avui una modificació en les obres de la futura escola d’Almenar, per tal que disposi de més espai per a les tasques educatives. Així ho ha avançat durant la visita als terrenys on s’està construint el nou centre, conjuntament amb l’alcaldessa d’Almenar, Maria Teresa Malla.
 
Bargalló ha afirmat que les obres no s’aturaran, però que arribaran a un acord amb l’Ajuntament per modificar en la mesura del possible el projecte inicial per tal que l’escola tingui més espai docent i en un futur, si cal, acollir més grups: “Aquest centre està pensat com a centre d’una línia i mitja perquè tots els estudis demogràfics actuals preveuen que pel creixement demogràfic, Almenar no necessitarà dues línies. El projecte sí que té terrenys suficients per si en algun moment fessin falta dues línies, fer una fase nova de construcció. La petició de l’Ajuntament i la comunitat educativa és que hi hagin més espais educatius, no per tenir més línies sinó perquè la línia i mitja tingui més espais educatius i més aules”.
 
El titular d’Ensenyament també ha exposat que en un futur el Departament aposta per plantejar una nova arquitectura que doni resposta als actuals reptes, amb espais diàfans i mòbils, que permetin convertir les aules en espais més grans o petits segons les necessitats diàries. També ha afegit que “venim d’una època amb l’aplicació del 155 i sense govern de la Generalitat que ningú podia modificar projectes, doncs ara amb l’obra començada ens hem compromès a plantejar un modificat del projecte que respongui a això, que sigui tècnicament aplicable i que pressupostàriament sigui assumible”.
fp
Posteriorment, Josep Bargalló s’ha traslladat a Guissona, on conjuntament amb l’alcalde Xavier Casoliva, ha visitat l’Escola Mestre Ramon Estadella i Torradeflot,. Després de fer un recorregut pel nou edifici –que disposa d’aula de psicomotricitat, menjador i cuina- i per la resta del centre, el conseller i l’alcalde han mantingut una trobada amb l’equip directiu.
 
El conseller ha ressaltat que “hem vingut a conèixer la realitat educativa del municipi. Al Departament estem atents i tenim els serveis de planificació educativa expectants sobre els creixements demogràfics sobtats que pot tenir Guissona. Si ara es mantingués el nivell demogràfic, les opcions són de millora i consolidació. Si torna a ser com temps enrere –on diverses vegades hi ha hagut un increment fort- haurem de reaccionar amb una actuació que ara no tenim prevista”.
 
Prèviament, el conseller d’Ensenyament ha inaugurat el I Simposi Congrés Internacional d’Organització d’Institucions Educatives, sobre el nou model de direcció a Catalunya.  Durant la seva intervenció, ha fet referència a la importància que les direccions de entres puguin perfilar les plantilles en funció dels projectes educatius: “Nosaltres estem disposats a debatre amb els sindicats i vosaltres direccions dels centres ens hi heu d’ajudar. A vegades s’ha utilitzat la capacitat de perfilar professionalment i la tria de manera no adequada. Tenim 5465 centres, no se exactament on s’ha utilitzat de manera no adequada però jo en conec uns quants, no crec que fossin tants, però si fossin 400, jo em nego a no donar aquest poder a la direcció del centre perquè d’ aquests 5465 centres, 4000 ho hagin fet malament. I el que hem de fer és que aquests 400 que s’han fet malament és faci bé, i es farà a través de la inspecció actuant de manera radical”.
 
En el mateix sentit, ha afegit “si un director utilitza l’autonomia de dret de manera incorrecte la inspecció actuarà. Però els altres 5065 que continuïn treballant, i amb més poder i amb més capacitat de decisió, perquè nosaltres estem totalment convençuts que aquest és l’únic camí possible per millorar l’educació, a banda de molts altres”.
 
 
Barcelona, 19 octubre de 2018

2  

Imatges

Fotografia Almenar

Fotografia Almenar 221

Fotografia Guissona

Fotografia Guissona 177