President Torra: "Catalunya té els ingredients necessaris per constituir-se com un país capdavanter a escala mundial. Fem-ho junts"

El cap de l'Executiu presideix la 24a Nit de l'Empresari de CECOT

query_builder   23 octubre 2018 22:02

event_note Nota de premsa

President Torra: "Catalunya té els ingredients necessaris per constituir-se com un país capdavanter a escala mundial. Fem-ho junts"

El cap de l'Executiu presideix la 24a Nit de l'Empresari de CECOT

El president Torra a la 24s nit de l'empresari (foto: Ruben Moreno)
El president Torra a la 24s nit de l'empresari (foto: Ruben Moreno)

  • Agraeix al sector empresarial el seu compromís amb el país tot  i “les pressions de l’Estat a cop de telefonada reial”
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat avui que “Catalunya té els ingredients necessaris per constituir-se com un país referent i capdavanter a escala mundial” durant la celebració de la 24a edició de la Nit de l’Empresari, que organitza la patronal CECOT. Per aquest motiu, ha estès la mà al sector empresarial català: “Fem-ho junts. Fem-ho possible”. “Situar Catalunya com un referent democràtic i tecnològic al món ha de ser un objectiu compartit entre empreses i ciutadania”, ha afegit.
L’acte, que aquest any s’ha celebrat sota el lema Smart Society. Transformació digital i apoderament social, ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya, i el president de la Generalitat ha volgut posar en valor la tasca del Govern a l’hora de potenciar la digitalització de l’administració catalana i el país. “Les polítiques digitals han de ser al capdavant de les polítiques del país –les econòmiques, les socials i les institucionals- perquè són garantia d’un futur més eficient”, ha explicat el president Torra convençut de la necessitat de “fer de Catalunya un smart country de referència a Europa i al món”. “Us acompanyarem fins on calgui”, ha explicat el president convençut de la necessitat de fomentar la col·laboració publico-privada. “Nosaltres som aquí per ajudar-vos”, ha reblat.
Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha subratllat el paper de la revolució digital a l’hora de fomentar “apoderament social”, és a dir, “dotar d’eines de decisió i de coneixement a la societat”. “Volem una ciutadania crítica i apoderada coneixedora del seu entorn i alliberada de la desinformació”, ha explicat tot afegint que “avui, en ple segle XXI i en un món de tecnologies globals, les coses que s’aconsegueixen per la força tenen els dies comptats”. “És la voluntat popular importa més que la imposició”, ha conclòs recordant que “l’estat intenta vèncer i no convèncer”.
La 24a nit de l’Empresari d’enguany coincideix amb el 40è aniversari de la patronal CECOT, organitzadora de l’esdeveniment. En aquest sentit, el president Torra ha afirmat que “podem estar ben orgullosos del camí que ha seguit l’entitat i el teixit empresarial català, encara que algunes males veus vulguin fer creure que això no ha estat així”. “Al llarg d’aquests 40 anys, les empreses i país hem viscut un període de transformació, en què cal continuar aprofundint”, ha explicat.
El president de la Generalitat ha recordat que Catalunya va tancar el 2017 amb un creixement de l’economia superior a l’Estat per 5è any consecutiu, situant el pes de l’economia catalana fins el 19,2% de tot l’Estat, el percentatge més alt des de l’inici de segle. “Són 5 anys que coincideixen amb la consolidació de l’independentisme en la nostra societat”, ha afirmat i ha afegit que “fa 40 anys, ens hauríem cregut que les empreses no volien invertir a Catalunya” tot i que “avui sabem que el Financial Times ha reconegut Catalunya com la millor regió per invertir al sud d'Europa pels anys 2018 i 2019”. El president ha posat l’accent en que tot això ha estat possible “enmig de les pressions de l’Estat i l’indigne decret de trasllat de seus, que avui ja sabem com es va intentar fer valdre des de la Moncloa i la Zarzuela, a cop de telefonada reial”.  Per aquest motiu ha volgut tenir paraules d’agraïment al món empresarial: “Heu continuat apostant i creient en el país, en la seva forma de treballar, flexible i compromesa. Gràcies de nou, gràcies per creure en aquest país i en els valors que li són propis”.
En el decurs de la vetllada s’han lliurat els Reconeixements CECOT 2018 al Progrés Empresarial. A més del cap de l’Executiu, a l’acte també hi ha assistit el president del Parlament, Roger Torrent, i, per part del Govern, els consellers d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall; de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani; d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, així com el secretari del Govern, Víctor Cullell.