El Govern incentiva les exportacions de les PIMES

Nova edició del programa Cupons a la internacionalització d'ACCIÓ, que compta amb un pressupost de 500.000 euros per a les pimes

query_builder   29 octubre 2018 08:41

event_note Nota de premsa

El Govern incentiva les exportacions de les PIMES

Nova edició del programa Cupons a la internacionalització d'ACCIÓ, que compta amb un pressupost de 500.000 euros per a les pimes

  • Un total de 150 pimes rebran enguany un ajut de fins a 4.000 euros de la Generalitat per començar a exportar
  • Les PIMES representen el 99,8 % del total de les empreses catalanes i 69,9% de l’ocupació de l’economia catalana
  • Les empreses destinaran els ajuts a contractar un export manager, elaborar un pla de promoció internacional i dissenyar o posicionar la seva pàgina web per al públic internacional, entre d’altres
  • Les exportacions han estat una de les claus de la recuperació de l’economia Catalana

El Govern incentiva les exportacions de les PIMES
 
Unes 150 empreses catalanes rebran un ajut de fins a 4.000 euros per començar a exportar a través de programa Cupons a la Internacionalització d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-. El programa, que va néixer el 2015 i que fins ara ha impulsat la sortida a l’exterior de més de 600 pimes catalanes, té enguany un pressupost de 500.000 euros amb l’objectiu d’eixamplar la base d’empreses exportadores.
 
Característiques, finalitats i requisits dels ajuts
 
·         Facilitar a les pimes catalanes la contractació d’un export manager.
 
·         Elaboració d’un pla de promoció internacional.
 
·         Disseny o posicionament de la seva pàgina web per al públic internacional.
 
·         El perfil de l’empresa que accedeix als ajuts és el d’una pime que factura uns 2 milions d’euros, d’una dotzena de treballadors i 20 anys de vida..
 
·         El cupó cobreix fins el 80% de l’import per aquests projectes, destinat a pimes que encara no han iniciat la seva activitat exportadora o que venguin a l’exterior com a màxim un 15% de la seva facturació.
 
·         Les empreses interessades poden sol·licitar accedir a l’ajut des de la pàgina web: www.accio.gencat.cat/cupons-internacionalitzacio


Dades actuals de les exportacions catalanes
 
Dades tancament 2017

·      Les exportacions catalanes han registrat aquest 2017 la xifra més alta de la sèrie històrica per setè any consecutiu i han assolit els 70.828,7 milions d’euros. Es tracta d’un creixement del 8,7% en termes interanuals, una taxa superior a la mitjana de la Unió Europea (+7,4).
 
·      En total, actualment exporten més de 46.600 empreses, de les quals 17.091 són regulars (és a dir, que han venut a l’exterior els darrers quatre anys de manera consecutiva).
 
Últimes dades 2018
 
·      Les exportacions catalanes han pujat un 2,7% el mes d’agost 2018 respecte el mateix mes de l’any passat, fins els 5.026,1 M€, la xifra més alta en un mes d’agost de tota la sèrie històrica.
 
·      En termes acumulats, en el període gener-agost 2018 les exportacions catalanes creixen un 3% respecte el mateix període de 2017, assolint els 48.008,9 M€.
 
·      En el període gener-agost de 2018, les exportacions catalanes representen el 25,3% del total de l’Estat espanyol.