DARP

El Departament d'Agricultura organitza a Ghana el primer International Business Forum in Africa

Aquesta trobada empresarial reuneix 16 companyies catalanes amb importadors i distribuïdors de 15 mercats africans

query_builder   30 octubre 2018 14:35

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza a Ghana el primer International Business Forum in Africa

Aquesta trobada empresarial reuneix 16 companyies catalanes amb importadors i distribuïdors de 15 mercats africans

  • El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb Acció, Foment del Treball, Pimec i el Consell de Cambres de Catalunya, organitzen, durant dos dies, una trobada de negocis entre importadors africans i empreses catalanes agroalimentàries
  • A través de reunions B2B, en format entrevista de 30 minuts, els assistents al International Business Forum in Africa podran tenir un contacte directe amb compradors de diferents mercats del continent africà
 
DARP
Les primeres trobades de negocis entre importadors africans i empreses catalanes agroalimentàries van començar ahir, a Ghana, i han continuat al llarg d'avui
El primer International Business Forumque organitza l’empresa pública Prodeca tindrà lloc a l’Àfrica occidental. Es tracta d’una trobada entre empreses productores catalanes i compradors organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb Acció, Foment del Treball, Pimec i el Consell de Cambres de Catalunya, amb l’objectiu de generar una trobada on poder compartir interessos i posar en contacte empreses catalanes i africanes del sector agroalimentari.
 
La jornada s’estructurarà en un bloc de tres sessions temàtiques entorn de “Catalunya, potència europea agroalimentària” impartides per Prodeca, Pimec i Foment del Treball.
Seguidament, tindran lloc les reunions B2B, en format entrevista de 30 minuts per tal que cada productor/exportador es pugui entrevistar amb l’importador o distribuïdor convidat. Es tracta, doncs, d’un format innovador gràcies al qual les empreses catalanes podran accedir a 15 mercats en una sola trobada.
 
Mercats convidats
 
En aquesta primera edició viatjaran a Àfrica 16 empresaris catalans que es reuniran amb 50 compradors de diferents perfils, des d’importadors a supermercats, dels sectors d’alimentació i desenvolupament agrari provinents de Ghana i dels 14 països africans convidats: Angola, Camerun, Congo, Costa d’Ivori, Guinea, Kenya, Nigèria, República Democràtica del Congo, Sud-Àfrica, Sudan, Tanzània, Zàmbia i Zimbabwe.
 
El moment dels mercats emergents africans

Les perspectives de creixement econòmic de l’Àfrica subsahariana, segons les dades del Banc Mundial, se situen en un 3,1% el 2018 i un 3,5% el 2019, una taxa que es preveu a l’alça a llarg termini. Així, per exemple, GHANA, seu de l’International Business Forum in Africa, està entre les economies del món que creixeran més ràpid el 2018 i, segons el Doing Business del Banc Mundial, és el millor país de l’Àfrica occidental per a fer negocis.
DARP
Economies mundials que més creixen el 2018
Un altre exemple d’economia emergent a l’Àfrica és NIGÈRIA, un dels països convidats a l’esdeveniment. Creixerà un 2,1% aquest any sent un mercat de consum important i una de les economies amb més potencial. Tanmateix, no aconsegueix desenvolupar-se amb el mateix ritme que l’increment de la població, de manera que Nigèria es veu obligada a importar productes alimentaris. Les begudes no-alcohòliques, el vi, el peix congelat i els productes alimentaris en general presenten bones perspectives.
 
D’altra banda a ANGOLA, una de les economies importants a l’Àfrica, destaca que la producció agroalimentària és insuficient per a cobrir les necessitats de la població. El país presenta oportunitats principalment en l’oli d’oliva, olives, conserves vegetals i de peix, lactis, farina, pastes, arròs, aigua, sucs de fruita, cervesa i vins.
 
Pel que fa a SUDÀFRICA, també amb representació a l’International Business Forum in Africa, compta amb una població de 56 milions d’habitants, i és el principal mercat de la regió subsahariana. Es preveu una expansió de l’1,4% aquest any, i un 1,8% l’any que ve, ja que l’increment de la confiança de les empreses i els consumidors donarà suport a l’increment de les inversions i el consum.
 
Empreses catalanes participants
 
Hi participaran 16 empreses catalanes dels següents àmbits:  processadores i fabricants de carns, embotits, olis, xocolata, caramels, vinagres, preparats alimentaris, ingredients i aromes, així com tecnologia agrària:
 
Argal
Miralcamp
BonArea
Guissona
Carinsa
St. Quirze del Vallès
Càrnica Batallé
Riudarenes
Congelats Reixach
St. Esteve d’en Bas
Embotits Calet
St. Joan les Fonts
Friselva
Riudellots de la Selva
Grup Pons - Euroaliment
Rosselló
Hazienda La Rambla
Tàrrega
Ind. Cárnicas Blancafort
Granollers
Nimu
Barcelona
Olot Meats Group
Olot
Promolac
Cornellà de Terri
Rafael Baró
Cervià de Ter
Xocolates Torras
Cornella De Terri
Cunovesa
Vic
 
La indústria agroalimentària, motor de l’economia catalana
El sector de l’alimentació i begudes, primera indústria manufacturera a Catalunya en ocupació, no només és un dels sectors més importants de l'economia, sinó també un dels àmbits amb més oportunitats de creixement. De fet, els experts coincideixen a assenyalar que el sector agroalimentari es perfila com un gran motor per a la recuperació de l’economia catalana. El sector alimentari català està format majoritàriament per pimes, tot i que també hi destaca un grup de grans empreses capdavanteres, molt competitives, innovadores i amb projecció nacional i internacional.
Sobre Prodeca
Prodeca és una empresa pública adscrita al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans en el mercat nacional i internacional. Ofereix serveis de suport al comerç exterior i d’acompanyament en el procés d'internacionalització a les empreses agroalimentàries catalanes; facilita la seva participació a les principals fires agroalimentàries internacionals, desplega programes d'iniciació a l'exportació, diversificació de mercats, promoció comercial i consolidació de la presència a països tercers.
Prodeca treballa coordinadament amb les associacions i agents que intervenen en la cadena d’exportació agroalimentària, i participa en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana com a eina de valorització i millora del posicionament dels productes i les empreses catalanes del sector
 
 
Més informació:
Àrea de Comunicació, Imatge Corporativa i Difusió
Promotora d’Exportacions Agroalimentàries - PRODECA
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Generalitat de Catalunya