L'SCT fa una crida a la prudència als conductors en els desplaçaments del pont de Tots Sants davant la previsió d'una mobilitat molt elevada

Uns 510.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana amb motiu d'aquest pont

query_builder   31 octubre 2018 13:27

event_note Nota de premsa

L'SCT fa una crida a la prudència als conductors en els desplaçaments del pont de Tots Sants davant la previsió d'una mobilitat molt elevada

Uns 510.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana amb motiu d'aquest pont

-
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha demanat màxima prudència a les nostres carreteres davant un pont de Tots Sants que es preveu complicat a la xarxa viària per “les condicions meteorològiques adverses i l’elevada mobilitat”. Gendrau ha destacat que es tracta d’un període complex atès que conflueixen diversos factors que contribuiran a un trànsit molt intens, com la celebració de la Castanyada, diversos dies de pont i que ens trobem a principis de mes.
 
D’altra banda, el director de l’SCT ha subratllat que uns 510.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana amb motiu d’aquest pont i que les vies que registraran més volum de circulació seran les que accedeixen cap a zones de muntanya com la C-16, C-14, C-17, N-260 i N-145.

Gendrau ha alertat de l’increment de la sinistralitat viària mortal en el que portem d’any i ha concretat que durant aquest 2018 han mort a les carreteres i autopistes catalanes 163 persones - un 21,6% més que en el mateix període de l’any passat - en 138 accidents mortals. El titular de l’SCT ha expressat “màxima preocupació” en dies com avui, que se celebra la Castanyada, i vigília de festiu, i en aquest sentit ha remarcat que en la sinistralitat mortal s’ha detectat “més presència d’alcohol i drogues i un increment dels accidents en caps de setmana i festius, quan hi ha una més alta ocupació des vehicles”. A més, Gendrau també ha explicat que des del Departament d’Interior es continua treballant per reduir la sinistralitat i que el Pla de Contenció dels Accidents Mortals en Carretera que es va posar en marxa el passat mes d’abril, es mantindrà fins a finals d’aquest any.
 
Per la seva banda, el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha destacat que durant els dies de pont s’establiran prop de 1.100 controls “per garantir una mobilitat segura” i que se centraran sobretot en la detecció d’alcohol/drogues, distraccions i velocitat. Molinero també ha insistit en apel·lar a la prudència en la conducció i en la obligació d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva, ja que s’ha detectat un augment de les víctimes que no portaven cordat el cinturó de seguretat, sobretot ocupants posteriors dels vehicles.
El cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra també s’ha referit al Pla de Contenció dels Accidents Mortals en Carretera i ha fet èmfasi en el fet que es tracta d’un “pla dinàmic, que es va actualitzant i que es va revisant de forma contínua i permanent”.
 
ADJUNTEM NOTA DE PREMSA EN PDF AMB TOTA LA INFORMACIÓ DEL DISPOSITIU ESPECIAL DE TRÀNSIT AMB MOTIU DEL PONT DE TOTS SANTS
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa del dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de Tots Sants

Nota de premsa del dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de Tots Sants
PDF | 486