Miniatura

El Departament de TES i la Diputació de Barcelona signen un acord marc de col·laboració

query_builder   7 novembre 2018 13:34

event_note Nota de premsa

El Departament de TES i la Diputació de Barcelona signen un acord marc de col·laboració

·         Impulsarà l’abordatge de la problemàtica de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics i permetrà la participació mútua en grups de treball relacionats amb les polítiques d’ordenació del territori i urbanisme
Imatge
El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra (esquerra) i el diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut (dreta).
La Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori del Departament de TES i la Diputació de Barcelona han signat un acord marc de col·laboració per aprofundir en les línies de treball conjunt que actualment ja mantenen ambdues institucions.  La formalització del conveni estava prevista per a finals del 2017, però l’aplicació de l’article 155 la va paralitzar.
 
El conveni se centra en l’aplicació de les polítiques d’ordenació del territori i urbanisme a la demarcació de Barcelona. Així, per exemple, el Departament i la Diputació treballaran en la definició i millora dels instruments que han d’abordar la problemàtica de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics.  
 
Cal tenir present que a tot Catalunya hi ha 729 urbanitzacions no regularitzades que, a més, pateixen algun tipus de mancança urbanística o de serveis. D’aquestes, un total de 364 es troben a Barcelona. El Departament de TES treballa en la redacció de la Llei de territori que, entre d’altres, proposarà abordar la situació de cada urbanització per veure com es poden finalitzar aquestes obres pendents i regularitzar la seva situació, si és possible.
 
L’acord també preveu la participació mútua tant del Departament com de la Diputació de Barcelona en grups de treball relacionats amb polítiques d’ordenació del territori i urbanisme a la demarcació. Entre d’altres, per a l’elaboració de planejament urbanístic d’abast supralocal, la implementació de sistemes d’informació urbanística i estàndards de representació del planejament i, finalment, l’intercanvi i difusió d’informació relacionada amb aquestes competències. El conveni marc té una vigència de quatre anys prorrogables a quatre més.
 
Un projecte inèdit al sud d’Europa
 
Actualment, ambdues institucions col·laboren en l’elaboració i tramitació del Pla director urbanístic (PDU) de les Vies Blaves. Aquest planejament permetrà crear 243 quilòmetres de camins per a vianants i mitjans no motoritzats al llarg dels rius Llobregat, Anoia i Cardener.
 
També crearà les condicions per recuperar, difondre i fer accessible els diversos paisatges culturals i naturals situats al llarg de les lleres dels tres rius. Així, el PDU incentivarà el coneixement dels elements arquitectònics, arqueològics i socioculturals amb la màxima integració amb el paisatge que els acull, tot recuperant la seva història i potenciant la seva difusió. En conjunt, el desplegament del PDU suposarà una inversió de 45 milions d’euros, a càrrec de la Diputació.
 

1  

Imatges

Imatge

Imatge 283

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 294