La consellera Chacón, durant la seva intervenció

CONSUM

L'Escola del Consum de Catalunya ha format més de 248.000 alumnes des de la seva creació fa 15 anys

En aquest període s'han realitzat 991 tallers per a alumnes de primària i secundària de tot el país

query_builder   8 novembre 2018 19:20

event_note Nota de premsa

CONSUM

L'Escola del Consum de Catalunya ha format més de 248.000 alumnes des de la seva creació fa 15 anys

En aquest període s'han realitzat 991 tallers per a alumnes de primària i secundària de tot el país

  • L’Escola es va impulsar amb l’objectiu de ser un espai d’educació en consum
 
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada de la directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Elisabeth Abad, ha presidit l’acte de commemoració dels 15 anys de l’Escola del Consum de Catalunya (ECC). Durant aquest període, l’Escola ha format un total de 248.131 alumnes en 991 tallers per tot el país.
 
La consellera d’Empresa i Coneixement ha destacat que “si volem una educació en consum que realment produeixi els efectes desitjats, hem de treballar conjuntament administracions, escoles i famílies”. Chacón ha afegit que “aquest és el motiu pel qual un dels objectius primers d’aquesta escola és aconseguir que l’educació en consum estigui present a l’aula i és el motiu pel qual felicitem i donem suport a tots aquells centres escolars, professors i mestres que aposteu per aquest projecte”.
 
La titular del Departament ha posat en valor la feina de totes les persones que han treballat en l’Escola durant aquest període: “A l’Escola del Consum de Catalunya conviuen dos equips que gairebé treballen de manera simbiòtica: l’equip de gestió  format per personal propi de l’Agència Catalana del Consum i l’equip educatiu, format per personal extern i que realitza les tasques de docència, d’innovació i recerca. No podrien funcionar l’un sense l’altre, però no tant sols això, sinó que aquest projecte no hagués pogut tirar endavant sense algun dels dos”.
 
Formant consumidors responsables
 
L’Escola va ser creada per l’Agència Catalana del Consum (ACC) l’octubre de 2003 amb la voluntat de ser un espai d’educació en consum i amb l’objectiu de facilitar-ne l’accés a la població escolar de Catalunya, alhora que es promou la seva inclusió en els currículums de les diferents etapes del sistema educatiu català.
 
Des del seus inicis la gestió i el desenvolupament de l’ECC s’ha configurat com un espai de treball compartit entre personal tècnic de l’ACC, experts en matèria de consum, i personal extern expert en educació i amb una aposta clara per la formació en consum com a eina per a una educació en valors i una via per a la transformació social , individual i col·lectiva. 
 
Els tallers es desenvolupen diàriament en l'àmbit geogràfic català i estan dirigits a alumnes d'educació primària, d’educació secundària obligatòria i post obligatòria i d’educació especial. També es realitzen xerrades formatives sobre educació en consum a les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA), s’organitza el concurs escolar sobre consum responsable CONSUMOPOLIS, activitats en fires i formació inicial de mestres en el context universitari.
 
La proposta educativa de l’ECC parteix de preguntes. En concret, tots els tallers tenen una qüestió que obre i tanca l’activitat i que convida a la reflexió. Les preguntes permeten detectar els coneixements que té l’alumnat, ajuden a orientar els continguts que es treballaran al taller i, davant un món dinàmic i canviant com és la societat de consum, afavoreixen la capacitat de l’alumnat per a formular-se bones preguntes per preparar-se com a persones consumidores i/o ciutadans en un futur obert i incert.
 
Aquests són alguns exemples de tallers que organitza l’Escola: Internet: consumim o ens consumeixen?; Impactes o missatges?; Com sé què compro? Què em poso aquest matí?; i Què hi ha per berenar?, entre d’altres.
 
Vídeo dels 15 anys de l'Escola del Consum de Catalunya:
 
 
 

1  

Imatges

La consellera Chacón, durant la seva intervenció

La consellera Chacón, durant la seva intervenció 49