Jornades Economia

President Torra: "En moments de fake-news, la conjuntura política i econòmica necessiten actors amb el rigor, la solvència i la prudència del Col·legi d'Economistes"

query_builder   9 novembre 2018 11:58

event_note Nota de premsa

President Torra: "En moments de fake-news, la conjuntura política i econòmica necessiten actors amb el rigor, la solvència i la prudència del Col·legi d'Economistes"

  • Quim Torra ha assegurat que malgrat les “prediccions catastrofistes i alarmes interessades” d’ara fa un any, “la realitat ha posat les coses al seu lloc”
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, la Jornada dels Economistes de Catalunya
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat avui, que “en aquests moments de fake-news, la conjuntura política i econòmica necessiten també d’actors amb el rigor, la solvència, la prudència i la serenitat del Col·legi d’Economistes”.

Durant l’acte inaugural de la Jornada dels Economistes de Catalunya, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que malgrat la “guerra bruta de la por, la mentida i l’amenaça” que ha patit Catalunya en aquest darrer any, “la realitat ha posat les coses al seu lloc” i de res han servit “les prediccions catastrofistes i alarmes interessades” .

Així, Torra ha assegurat que “ni milers d’empreses han marxat, ni les exportacions ni les inversions han caigut dramàticament,  i Catalunya i Barcelona continua sent un dels millors llocs  d’Europa per invertir i créixer econòmicament”, malgrat que l’estat hagi estat “actuant directament” contra els interessos de l’economia catalana i de les empreses catalanes, “afavorint la marxa d’empreses i la retirada de dipòsits i fent  trucades a empreses catalanes  des de la Zarzuela i la Moncloa”.

El president també ha volgut agrair al Col·legi d’Economistes que ara fa un any, “en plena ofensiva de prediccions apocalíptiques”, va ser capaç de demanar “extremar el rigor de les informacions i opinions de transcendència econòmica perquè  fossin sòlidament argumentades” i va reiterar també “la necessitat de diàleg  i consens per trobar una sortida pactada”, en la línia del que, ha recordat, “sempre ha defensat  el Govern de Catalunya”.

Per tot plegat, ha posat en valor “el rigor i l’honestedat intel·lectual en les  valoracions del Col·legi i el debat franc i sincer amb xifres a la mà, sense prediccions catastrofistes ni alarmes interessades”. I ha assegurat que aquests “són indubtablement elements imprescindibles per continuar construint una societat millor”.
 
En aquest context, el president ha aprofitat també per demanar-los que  no deixin d’”involucrar-se en els debats com a país, tant en els conjunturals com en els estratègics” i ha emplaçat també a la generació actual a “pensar en quin país vol viure, sota quines condicions, i els desafiaments que haurà d’encarar” com a país. 
 
Quim Torra ha iniciat la seva intervenció a la Jornada dels Economistes recordant que l’any passat la celebració d’aquest acte va tenir lloc el 27 d’octubre, una data que ha qualificat d’ “especialment intensa pel nostre país”.

En clau econòmica, Torra  ha recordat les bones dades de creixement del PIB, per sobre de la mitjana espanyola i europea en els darrers anys, i amb un creixement interanual en el tercer trimestre del 2,7%, dues dècimes per sobre del conjunt de l’Estat i un punt per sobre del de la zona euro; ha insistit en  el dinamisme del sector industrial, que el 2017 ja és un 21,5% del VAB; ha fet referència al rècord exportador dels darrers 7 anys, i el lideratge indiscutible a nivell estatal i ha subratllat també la posició de Barcelona en l’ecosistema d’startups, que en 5 anys ha situat Barcelona en la cinquena posició a nivell europeu.
 
 
Jornada sobre “Ciutat i innovació”

La Jornada dels Economistes, que organitza el Col·legi d’Economistes  cada any,  versa en aquesta ocasió sobre “Ciutat i innovació. Espai de coneixement i creació”, un binomi en el que Torra considera que “Catalunya pot i ha de jugar un paper rellevant”.
 
El cap de l’Executiu, que ha pres com a referència la idea de la “Catalunya-ciutat” com un dels pilars de l’acció de Govern de la Mancomunitat, ha subratllat la necessitat que “Catalunya sencera esdevingui ciutat generadora de projectes innovadors i creatius”  de manera que “no se’n despengi cap racó, cap comarca ni cal municipi”. Per això, i amb l’objectiu de reduir les desigualtats i afavorir la justícia social, ha explicat que un dels principals reptes del país és “aprofitar la immensa capacitat transformadora del procés d’urbanització” per aconseguir fer “un món més just, democràtic, participat i sostenible”, on hi hagi “menys desigualtats” i on no només els  ajuntaments, sinó les persones individuals puguin tenir garantit, per exemple, l’accés al coneixement,l’habitatge, la feina, l’energia, la mobilitat, i la comunicació, entre d’altres.
 
A l’acte inaugural també hi han intervingut el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Anton Gasol; el president del Consejo General de Economistas, Valentí Pich, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.  La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón ha acompanyat el president en aquest acte.
 
El Col·legi d'Economistes de Catalunya compta amb més de 8.000 col·legiats i gairebé 1.500 societats i despatxos vinculats dedicats professionalment a les diferents vessants de l'economia i l'empresa
 

2  

Imatges

Fotografia de família

Fotografia de família 872

Salutació de les autoritats

Salutació de les autoritats 491