El conseller Calvet encapçala la missió comercial del Port de Barcelona al Vietnam

query_builder   9 novembre 2018 12:39

event_note Nota de premsa

El conseller Calvet encapçala la missió comercial del Port de Barcelona al Vietnam

  • La delegació, formada per una quarantena de representants d’empreses importadores i exportadores i del sector logístic i portuari, pretén reforçar els vincles empresarials i institucionals amb els dos països i generar oportunitats de negoci
 
  • El titular de Territori i Sostenibilitat coneixerà de primera mà el projecte de la futura línia 5 del metro de Ho Chi Minh, l’aglomeració urbana més important del país, desenvolupat per l’enginyeria espanyola IDOM
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, encapçalen la missió comercial que el port realitza al Vietnam entre el 12 i el 16 de novembre. La missió, on hi participen empreses importadores i exportadores així com del sector logístic i portuari, té com a objectius obrir el mercat del país asiàtic a l’empresariat català, reforçar els vincles institucionals de Catalunya amb el Vietnam, generar oportunitats de negoci i contribuir a la internacionalització de les empreses i a la promoció de la comunitat logística de Barcelona.
 
Trobades institucionals i empresarials
 
Calvet mantindrà diverses reunions institucionals amb representants del Govern del país. A la capital, Hanoi, té previstes trobades als ministeris de Transport; de la Construcció; de Recursos Naturals i Medi Ambient; i d’Indústria i Comerç. També hi inaugurarà una jornada per presentar al teixit empresarial les solucions que el Port de Barcelona ofereix als importadors i exportadors, a més d’explorar oportunitats d’inversió dels dos països. Aquesta jornada es replicarà a Ho Chi Minh, l’antiga Saigon.
 
Justament en aquesta ciutat, l’aglomeració urbana més important del país, el conseller coneixerà de primera mà el projecte de construcció de la línia 5 del metro que està desenvolupant l’empresa espanyola especialitzada en serveis d’enginyeria, arquitectura i consultoria IDOM. Amb un traçat d’uns 23  quilòmetres i 22 estacions, el projecte pretén descongestionar una ciutat molt motoritzada i amb alts nivells de contaminació atmosfèrica.
 
Oportunitats de negoci
 
El pont empresarial inclourà una visita a Saigon New Port Corporation, el principal operador de terminals de contenidors del país, i una  reunió de treball amb els representants de VICOFA, l'Associació de Cafè i Cacau del Vietnam.
 
Especial interès poden representar els contactes amb totes les activitats relacionades amb el sector logístic portuari, com el desenvolupament de magatzems i cadenes logístiques a temperatura controlada o la gestió portuària, especialment l'aplicació de solucions tecnològiques. La preocupació creixent pel medi ambient al Vietnam ofereix oportunitats de negoci relacionades amb el sector, com per exemple el desenvolupament de tecnologies avançades de purificació que poden utilitzar les indústries energètiques. Els recents canvis en la política energètica fomentats pel govern vietnamita obren la porta a que empreses catalanes del sector aprofitin el desenvolupament de les energies renovables al país.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 105