Transpaerència

El Govern aposta per un territori cohesionat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents

L'objectiu del Govern és finalitzar el desplegament de fibra òptica a tots els municipis de Catalunya

query_builder   12 novembre 2018 08:37

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per un territori cohesionat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents

L'objectiu del Govern és finalitzar el desplegament de fibra òptica a tots els municipis de Catalunya

 • Compromís a fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca abans del 2020, i la banda ampla als municipis de més de 50 habitants abans del 2023
 • El desplegament s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital signat pel Govern de Catalunya, diputacions, consells comarcals i ajuntaments
 • El Govern considera el desplegament de fibra òptica un element cabdal d’equilibri territorial i una política social del s. XXI
Aposta per un territori cohesionat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents 
 
El Govern vol garantir la connectivitat a tot el territori català com  la millor política social del segle XXI i s’ha compromès a fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca abans del 2020, i la banda ampla als municipis de més de 50 habitants abans del 2023. Per complir aquest objectiu caldrà  finalitzar el desplegament d’una xarxa neutra de molt alta capacitat que arribi a tots el municipis de Catalunya.
 
Fita que s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial
 
Així com es potenciarà l’Estratègia SmartCatalonia a nivell local i internacional mitjançant la coordinació de totes les iniciatives Smart i posicionant Catalunya com a Smart Nation de referència.
 
Estat actual del desplegament de la fibra òptica
 
Girona
 • El Govern de la Generalitat ha desplegat fins ara a les comarques gironines, amb una inversió de 9,5 milions d’euros, 512 km de fibra òptica, i aquesta xarxa existent arriba ja a 30 municipis i 43 polígons.
 • L’objectiu és que l’any 2023 els 221 municipis de la demarcació de Girona estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica.
 
 Lleida
 • El Govern ha desplegat fins avui a Lleida 515 km de fibra amb un cost de 15 milions d’euros.
 • Objectiu d’estendre 1.500 km de cables de fibra òptica per connectar abans del 2023 els 231 municipis de la demarcació i 178 polígons industrials.
 
Tarragona
 • El Govern de la Generalitat invertirà 8'5 milions d'euros per connectar les capitals de les comarques tarragonines en els propers dos anys.
 • Cinc capitals tarragonines tenen connexió amb fibra òptica (Amposta, Móra d’Ebre, Reus, Tarragona, Tortosa) i una més està en fase ja de projecte, el Vendrell.
En aquest sentit, quatre de les nou capitals de comarca que falten per connectar al país són tarragonines: Gandesa, Falset, Valls i Montblanc.
 
Barcelona
 • En total, el Govern estendrà un total de 260 quilòmetres de cable amb una inversió de 2’5 milions d’euros.
 • Un cop completades les obres, prop de 180.000 habitants de la demarcació de Barcelona tindran connexió d’alta capacitat amb fibra a la seva disposició.
 • El Govern aprofitarà les obres que la Diputació de Barcelona fa en carreteres de la seva titularitat per fer el desplegament de 260 quilòmetres de fibra òptica.