Imatge reunió Vietnam Airlines

Calvet es reuneix amb Vietnam Airlines i acorden estudiar la possibilitat d'un vol directe entre Barcelona i Vietnam

La trobada s'emmarca en la missió del Port de Barcelona a Vietnam i la companyia aèria s'ha avingut a estudiar la viabilitat d'un vol directe amb Barcelona d'aquí a 3 o 4 anys

query_builder   12 novembre 2018 13:27

event_note Nota de premsa

Calvet es reuneix amb Vietnam Airlines i acorden estudiar la possibilitat d'un vol directe entre Barcelona i Vietnam

La trobada s'emmarca en la missió del Port de Barcelona a Vietnam i la companyia aèria s'ha avingut a estudiar la viabilitat d'un vol directe amb Barcelona d'aquí a 3 o 4 anys

·         Prèviament, el conseller Damià Calvet i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa han inaugurat la Jornada Empresarial a Hanoi i s’han reunit amb el viceministre de Transports
Reunió Vietnam Airlines
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en el marc de la missió internacional al Vietnam del Port de Barcelona, s’ha reunit amb el director de Planificació empresarial de Vietnam Airlines, Nguyen Quang Trung, amb l’objectiu de poder disposar d’un vol directe entre Barcelona i Vietnam. A la trobada, on també han participat un representant de l’ambaixada espanyola i l’administrador de Duana de Barcelona, el conseller ha explicat com funciona la gestió aeroportuària a l’Estat i el paper de la Generalitat per “potenciar noves rutes”. La companyia ha acceptat aprofundir en un estudi de viabilitat sobre aquest vol  d’aquí 3 o 4 anys. 
 
Durant la trobada, Calvet ha fet una presentació del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), que agrupa la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç i AENA. En aquest sentit, el titular del DTES ha explicat la voluntat del CDRA de potenciar les connexions amb Àsia destacant el fet de poder disposar d’un vol directe des de Vietnam, tenint en compte els 26.000 vols indirectes que actualment hi ha entre els dos països. L’aerolínia vietnamita ha dit que aprofundiran en l’estudi de viabilitat d’aquesta ruta per veure si seria factible. Per treballar-ho, el representant de Vietnam Airlines ha demanat poder intercanviar informació sobre la viabilitat de la ruta amb el CDRA. A més, s’ha acordat treballar per dur a terme una trobada en el proper World Rutes de 2019 d’Adelaida. En aquest mateix marc de col·laboració s’ha acordat que Duana de Barcelona estudiarà el trànsit aeri de mercaderies entre Catalunya i Vietnam.

Reunió amb el Ministeri de Transport
Reunió Ministeri Transports
En una reunió prèvia a la inauguració oficial de la missió, la delegació catalana s’ha reunit amb una àmplia representació de directius del ministeri de Transports vietnamita. En aquesta trobada, el conseller Calvet, acompanyat de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha remarcat la capacitat del port de per acollir grans vaixells i ha convidat el viceministre de Transport, Nguyen Van Cong, a fer una visita a Barcelona. Van Cong ha fet una explicació del sistema portuari del Vietnam amb 31 ports i un creixement d’operacions del 17%, però amb la necessitat de desenvolupament tecnològic i millora de la governança dels ports, per incrementar els beneficis d’aquests. En aquest sentit, Calvet ha ofert cooperació al Vietnam “ja que disposem de la tecnologia i d’un model de governança propi”. Des del port de Barcelona “es pot accedir a un mercat de 400 milions de consumidors” ha detallat Calvet.
 
A la trobada s’ha parlat també sobre la construcció d’infraestructures i el desenvolupament ferroviari. Al llarg de la reunió el viceministre de Transports ha destacat l’existència ja de rutes comercials entre Vietnam i el port de Barcelona,  que el 2017 van créixer prop d’un 19%. Van Cong ha ressaltat que “és possible encara un creixement continuat de les relacions comercials entre els ports del Vietnam i Barcelona”. El viceministre també s’ha mostrat interessat en la possibilitat d’un vol directe entre Catalunya i el Vietnam.
 
Posterioment, el conseller i la presidenta del Port han inaugurat una Jornada empresarial a Hanoi. El conseller Calvet ha destacat el caràcter públic i privat de la missió internacional a Vietnam i ha presentat la missió com una oportunitat per donar a conèixer més el Port de Barcelona i reforçar el seu paper com a porta d’entrada de mercaderies a Europa.
 
En les seves conclusions, el conseller ha manifestat que “d’una banda, en aquesta missió cerquem noves oportunitats de desenvolupament de negoci per a les companyies catalanes i, de l’altra, volem col·laborar amb el govern de Vietnam en temes com l’ordenació territorial, l’habitatge, el transport públic, el cicle de l’aigua i la gestió de residus”. És el primer cop que un membre del Govern català fa una visita oficial al Vietnam.
 
Reunió amb el viceministre de la Construcció
Reunió Ministeri Construcció
En el cas de la reunió amb el ministeri de la Construcció, la delegació catalana ha posat l’accent en la poliítica urbanística i la legislació desenvolupada, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’agenda urbana i les polítiques d’habitatge, pensant en el concepte d’hàbitat urbà.
 
Per part del viceministre de la Construcció, Le Quang Hung, ha demanat col·laboració en la planificació urbanística, la política d’habitatge i la gestió dels processos d’inversió pública, quan aquesta és executada directament pel govern o en col·laboració amb la iniciativa privada. El viceministre ha posat de manifest les diferències de dimensió dels dos països i de densitat de població. Hanoi ha passat de tenir 400.000 habitants a 7.000.000 habitants en 120 anys i el 37% viu en zones urbanes, però les infraestructures, segons Le Quang Hung, no s’han desenvolupat al mateix ritme que el creixement de població.

3  

Imatges

Imatge reunió Vietnam Airlines

Imatge reunió Vietnam Airlines 307

Reunió viceministre Transports

Reunió viceministre Transports 106

Reunió Ministeri Construcció

Reunió Ministeri Construcció 238

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 216