Govern

Calvet ofereix al Vietnam el "model d'èxit català" de gestió del transport públic

query_builder   14 novembre 2018 16:49

event_note Nota de premsa

Calvet ofereix al Vietnam el "model d'èxit català" de gestió del transport públic

  • En el marc de la missió del Port de Barcelona a Vietnam, el conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha reunit avui amb representants de l’Autoritat de Gestió del Metro Urbà (MAUR) de Ho Chi Minh, i del Comitè Popular de la ciutat per buscar oportunitats de col·laboració

 

  • També ha elogiat el dinamisme, potencial i diversitat de l’economia catalana, en una Jornada Empresarial
El conseller Calvet amb representants de l'Autoritat de Gestió del Metro Urbà (MAUR) de Ho Chi Minh.
El conseller Calvet amb representants de l'Autoritat de Gestió del Metro Urbà (MAUR) de Ho Chi Minh.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat avui “el model d’èxit català” de gestió del transport públic, en una trobada amb representants de l’Autoritat de Gestió del Metro Urbà (MAUR) de Ho Chi Minh, en el marc de la missió comercial del Port de Barcelona a Vietnam. Calvet ha aprofitat per posar en valor el sistema de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i compartir l’expertesa de Catalunya en aquest àmbit. Davant l’interès mostrat pels representats asiàtics, el conseller s’ha compromès a traslladar-los els detalls del sistema de gestió del transport públic i la integració tarifària al conjunt de Catalunya, que ha suposat una revolució pel que fa a la gestió de la mobilitat.
Per la seva banda, els experts asiàtics han presentat els seus projectes de la xarxa de metro de la ciutat, que es va proposar per primer cop el 2001, dins d’un pla per a la ciutat de Ho Chi Minh i les províncies veïnes, amb l’objectiu d’evitar els greus problemes de congestió presents. La major part de la xarxa està actualment en fase de planificació, amb projectes per a diferents línies, que es desenvolupen en funció de la disponibilitat de fons. Concretament, s’han centrat en la línia 1 i 2 de metro, en construcció i en projecte, respectivament, així com en la línia 5, que compta amb finançament de l’Estat espanyol.
Posteriorment, la delegació catalana s’ha reunit també amb representants del Comitè Popular de la ciutat de Ho Chi Minh, per tractar temes d’interès comú, com ara la gestió de la mobilitat, el model de desenvolupament d’infraestructures de transport, la protecció social, la cultura i l’esport.
Reunió amb representants del Comitè Popular.
Reunió amb representants del Comitè Popular.
Posant de relleu el dinamisme de l’economia catalana

Prèviament, en la inauguració d’una jornada amb representants del sector empresarial reunits a la ciutat de Ho Chi Minh, el conseller Calvet, ha destacat “la fortalesa, dinamisme i diversitat de l’economia catalana”. La jornada ha servit per establir vincles amb empresaris de la zona, i promoure acords estratègics que aportin beneficis mutus.
.
Durant la seva intervenció, Calvet ha destacat la capacitat tractora del Port de Barcelona, “així com la diversitat i el dinamisme de l’economia catalana”, i ha posat en valor “la fortalesa del teixit industrial català, amb sectors estratègics com l’automoció, el turisme i el farmacèutic”.

El conseller també ha fet balanç dels primers dies de la missió comercial del Port de Barcelona al Vietnam. Ha posat de relleu la intensa activitat institucional a la capital, Hanoi, que ha portat la delegació catalana a reunir-se amb representants del Ministeri de Transport, de la Construcció i de Recursos Naturals i Medi Ambient, i el Comitè Popular de Hanoi.
En aquest sentit, ha celebrat la voluntat d’arribar a acords més concrets, sobretot en matèria de medi ambient, aportant l’expertesa de Catalunya davant reptes globals com ara la lluita contra el canvi climàtic, la gestió de residus i el sanejament de les aigües. També per estudiar la implantació d’un nou vol directe entre Vietnam i Barcelona, i incrementar els fluxos entre els ports de Vietnam i Barcelona.
 
Així, el conseller Calvet ha subratllat “l’aportació que pot fer humilment Catalunya pel que fa a metodologia, tecnologia i model de governança”, en la gestió de les infraestructures i serveis de mobilitat, sanejament d’aigua i gestió de residus. També s’ha mostrat esperançat en la definició d’accions conjuntes en les properes setmanes i en la concreció d’un possible conveni de col·laboració internacional durant l’any 2019.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 407