Presentació del projecte de fibra òptica a l'Alt Empordà

El Govern amplia la xarxa de fibra òptica a l'Empordà i connectarà al 2019 diversos municipis de la Costa Brava

query_builder   15 novembre 2018 11:00

event_note Nota de premsa

El Govern amplia la xarxa de fibra òptica a l'Empordà i connectarà al 2019 diversos municipis de la Costa Brava

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’alcaldessa de Roses han presentat el projecte de desplegament de 25,4 km de cable entre Figueres i Roses, amb una inversió de 430.000 euros a l’Alt Empordà
Presentació del projecte de fibra òptica a l'Alt Empordà
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquest matí, acompanyat de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el projecte d’ampliació de la xarxa de fibra òptica neutra de la Generalitat a l’Alt Empordà.
 
Aquest mes de desembre, el Govern desplegarà la xarxa neutra de la Generalitat en el tram entre Figueres i Roses. Es tracta d’un tram de 25,4 quilòmetres que segueix el recorregut de la carretera C-260 i que representarà una inversió de 340.000 euros. En paral·lel, s’habilitarà un nou node de telecomunicacions a la ciutat de Figueres, amb una inversió de 98.000 euros. Aquests dos projectes sumen una inversió total de 430.000 euros. 
 
El tram Figueres-Roses permetrà estendre la fibra als municipis de Castelló d’Empúries (inclòs el nucli d’Empuriabrava), Vila-sacra, Fortià i Roses. El conseller Puigneró ha anunciat que s’estudiarà també que altres municipis de l’entorn com Vilajuïga, Vilabertran, Peralada o Palau-saverdera es puguin connectar amb fibra òptica a través de l’acord amb la Diputació de Girona per estendre la connectivitat a tota la demarcació.
 
El conseller Puigneró ha assegurat que “avui la connectivitat és un element cabdal de progrés econòmic i social del segle XXI. La fibra òptica és una infraestructura de país. Això permetrà dotar de més competitivitat a un sector estratègic com és el turisme, i en aquest cas la marca Costa Brava”.
 
L’alcaldessa i presidenta del consell comarcal, Montse Mindan, ha valorat molt positivament l’ampliació de la fibra reiterant la seva importància “no només pel sector turístic, que també, sinó pel conjunt del desenvolupament econòmic de la comarca. També permetrà dotar la ciutadania d’una servei bàsic com és l’accés a la xarxa per aprendre, emprendre o desenvolupar-se en el segle XXI”.
 
Aquests quilòmetres se sumen als 24,5 ja existents a la comarca de l’Alt Empordà, fins a Figueres, desplegats en la passada legislatura, i que han representat una inversió de 245.000 euros.
 
Aquest projecte s’emmarca en el compromís del Departament de Polítiques Digitals de “fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca al 2020 i als nuclis de més de 50 habitants al 2023”.
 
La fibra òptica, una prioritat de Govern
 
Catalunya disposa en l’actualitat d’una xarxa neutra de fibra òptica de prop de 4.500 quilòmetres. De moment, ja n’hi ha 29 capitals connectades i 4 més en fase de projecte i en queden 9 per connectar.
 
Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.
 
El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.
 

3  

Imatges

El conseller Puigneró amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan

El conseller Puigneró amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan 853

El conseller Puigneró amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan

El conseller Puigneró amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan 840

Foto grup presentació projecte fibra òptica Alt Empordà

Foto grup presentació projecte fibra òptica Alt Empordà 999