TES

Generalitat i Renfe acorden impulsar un nou contracte programa per regular les condicions de prestació del servei de Rodalies

query_builder   15 novembre 2018 15:59

event_note Nota de premsa

Generalitat i Renfe acorden impulsar un nou contracte programa per regular les condicions de prestació del servei de Rodalies

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, presideix la primera reunió de l’òrgan mixt de coordinació i control Generalitat – Renfe, que no es trobava des del juliol de l’any passat
  • Durant la trobada també s’ha formalitzat el nomenament de la nova directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo
TES
Al mig, Isidre Gavín i Isaías Táboas, durant la reunió de l'òrgan mixt, avui.
El Departament de Territori i Sostenibilitat i Renfe han acordat avui treballar en un nou contracte programa que reguli les condicions contractuals i de prestació i durada del servei entre la Generalitat i l’operador. L’acord s’ha produït en la primera reunió de l’òrgan mixt de coordinació i control Generalitat – Renfe, que ha presidit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, acompanyat del president de Renfe, Isaías Táboas. Aquest òrgan no es reunia des del 17 de juliol de l’any passat.
 
El contracte programa haurà de recollir les obligacions que té Renfe com a operadora del servei de Rodalies de Catalunya i els nivells de qualitat que s’han de garantir als usuaris. En la reunió s’ha acordat la creació d’un grup de treball específic per poder disposar d’un document consensuat al més aviat possible.
 
Gavín ha destacat que el contracte anirà orientat a “actualitzar i millorar el servei de cara a la ciutadania”. “Es basarà en una visió  global de tot el servei que ens ha de prestar Renfe i posarem el focus en garantir un servei de qualitat”. “La Generalitat no qüestiona que Renfe pugui ser un prestador de serveis de llarga durada, per tant, el contracte abraçarà el temps suficient perquè Renfe com a proveïdor pugui garantir que el servei públic sigui de qualitat”, ha afegit.
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat també s’ha referit al dèficit d’explotació, que ha vinculat directament amb la formalització del contracte: “El nou contracte ha d’anar acompanyat, necessàriament, del compliment per part de l’Estat de les obligacions econòmiques derivades del traspàs de competències dels serveis de Rodalies de manera que s’ha de consignar a favor de la Generalitat l’import del dèficit d’explotació”. “És l’única manera de tenir la capacitat  d’implementar les mesures que el contracte prevegui”, ha reblat.
 
Durant la reunió s’ha formalitzat el nomenament de la nova directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, i s’ha demanat a Renfe disposar d’un pla d’accessibilitat que concreti les millores que es durant a terme l’any vinent pel que fa a l’adaptació d’estacions i trens a persones amb mobilitat reduïda i pel que fa a la informació a l’usuari.
 
El vandalisme també ha format part de l’ordre del dia de la reunió. Gavín ha explicat que s’intensificaran els mecanismes per reforçar la presència dels cossos i forces de seguretat per dur “una estratègia específica contra aquest vandalisme”. “Estem parlant d’un tipus de violència que guanya en intensitat i això no ho podem tolerar ni per respecte als treballadors ni per als usuaris perquè és un tipus de violència que segresta el servei públic que tots els ciutadans es mereixen”, ha manifestat.