DARP

Teresa Jordà: "Ens hem conjurat per portar el cos d'Agents Rurals on mereix dotant-lo de més recursos humans i materials "

query_builder   16 novembre 2018 15:02

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà: "Ens hem conjurat per portar el cos d'Agents Rurals on mereix dotant-lo de més recursos humans i materials "

DARP
El president Torra i la consellera Jordà visiten les instal·lacions dels Agents Rurals a la finca de Torreferrussa i mantenen una reunió de treball amb els comandaments del cos
 
És la primera vegada que un president de la Generalitat coneix de primera mà la tasca del cos

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, han visitat aquest matí les instal·lacions del cos d’Agents Rurals a la finca de Torreferrussa, a Santa Perpètua de la Mogoda, acompanyats del  director general dels Agents Rurals, Marc Costa, i l’inspector en cap dels cos, Antoni Mur. El president Torra i la consellera Jordà han mantingut una reunió de treball amb els comandaments del cos. És la primera vegada que un president de la Generalitat visita la seu dels Agents Rurals i coneix de primera mà les tasques del cos operatiu.
 
La titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en valor la feina ingent dels Agents Rurals “de manera professional i amb vocació de país”. Teresa Jordà ha assegurat que se seguirà treballant per dimensionar i estructurar el cos, tasca iniciada per la consellera Meritxell Serret.  En aquest sentit, Jordà assegurat que “avui ens hem conjurat amb el President per portar el cos on es mereix, és a dir, a acompanyar-lo de més recursos materials i humans”.
 
Ha situat entre les prioritats de la conselleria el desplegament del Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals, que ha de ser immediat, així com el decret que regula la segona activitat i el reglament d’armes.  Hi ha afegit que “podem congratular-nos per la convocatòria de 50 places de sotsinspectors”, que ahir es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
50 places de sotsinspector/a
La convocatòria d'accés a la categoria de sotsinspector/a del Cos d’Agents Rurals, una mesura ja prevista en el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals (PECAR), que s’ha d’aprovar en els propers mesos. En concret, es convoquen 50 places, de les quals 33 són de promoció interna i 17 són de torn lliure, per tant, destinades a persones externes que volen opositar al cos. La mesura  permetrà estructurar l'escala executiva del Cos i disposar de personal destinat a funcions de planificació i anàlisi tant a l’Àrea General com a les Àrees Regionals. La categoria de sotsinspector/a englobarà posicions de comandament (Cap d’Àrea Regional i Cap d’Àrea Bàsica) i posicions d’especialista.
 
Les persones interessades en prendre part d’aquesta convocatòria tenen un  termini de 20 dies hàbils des d’avui per presentar les sol·licituds de manera presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana o de forma telemàtica (a l’adreça electrònica http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits). Per accedir a aquestes places els aspirants hauran de superar una fase d’oposició (amb Prova de coneixements teòrics-pràctics, prova d’aptitud física, avaluació de competències professionals, prova mèdica i prova de coneixements de llengua), una  fase de  concurs (en què puntuaran el treball desenvolupat, les titulacions acadèmiques, la competència en tecnologies de la informació, els coneixements de llengua catalana i d’idiomes estrangers) , un període formatiu de 400 hores lectives i un període de pràctiques de 640 hores.
 
Les persones participants en la convocatòria hauran de complir els següents requisits generals: tenir la nacionalitat espanyola, haver complert 18 anys i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa, tenir una titulació acadèmica de nivell superior, disposar de carnet de conduir B, tenir coneixements de suficiència de català (C1) i coneixements de castellà corresponents al nivell C2, tenir la capacitat física i psíquica necessàries per exercir les funcions pròpies de les places convocades, no tenir antecedents penals, no haver estat separat de l’administració pública mitjançant expedient disciplinari i haver satisfet la taxa d’inscripció.
 
 
Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç:
http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=834499&language=ca_ES