Imatge de Damià Calvet durant l'entrevista a RAC1

Calvet: "Convocaré a una reunió Adif i Renfe i demanaré reobrir el traspàs de Rodalies"

query_builder   21 novembre 2018 12:32

event_note Nota de premsa

Calvet: "Convocaré a una reunió Adif i Renfe i demanaré reobrir el traspàs de Rodalies"

·         El conseller ho ha anunciat un dia després del descarrilament d’un tren de la línia R4/R12 a Vacarisses
 
·         Calvet els convocarà a la conselleria per parlar sobre l’accident d’ahir però també de tota la xarxa de Rodalies
Un dia després del descarrilament d’un tren de Rodalies a Vacarisses, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha dit que “l’accident d’ahir mostra, un cop més, que hi ha una manca d’inversió a la xarxa de Rodalies, un dèficit que s’ha fet crònic”. "Hi ha una comissió d'investigació oberta, però en l'accident de Vacarisses ha cedit un mur de contenció de la trinxera que es podria deure a la manca de manteniment i d'inversions a Rodalies que denunciem de fa temps." Tot i això, ha insistit en què hi ha una investigació en curs que és la que conclourà les causes del descarrilament.
 
El conseller ha anunciat que convocarà “a una reunió Adif i Renfe per parlar de l’accident d’ahir però també de tota la xarxa de Rodalies” i que demanarà “reobrir el traspàs i un pla d’inversions que concreti les actuacions a emprendre”.
 
Calvet ha recordat que: “Ens van prometre una inversió de 4.000 MEUR i només se n'ha executat un 13% i, davant l’incompliment, el 2013 es va pactar un paquet de 306 MEUR i d’aquest se n'ha executat només un 12%. Hi ha una manca d'inversions aparellada a una manca de manteniment”. Per tot plegat, el conseller considera que el traspàs signat “és un traspàs incomplet i incomplert.”  
 
Respecte les declaracions fetes pel ministre de Foment, José Luís Ábalos, relacionant la manca d'inversió amb l'aprovació d'uns nous pressupostos, el conseller ha dit que “són oportunistes i desafortunades”. Calvet ha valorat que Ábalos reconegui la manca d’inversions però li rebat: "Aquest no és un problema d'avui, fa deu anys que incompleixen amb les inversions que prometen i des del Govern serem exigents per què compleixin”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43