La consellera Artadi durant la seva intervenció al Parlament

Artadi a C's: "Mentre nosaltres volem uns mitjans públics millors, vostès els volen tancar o controlar"

La consellera de la Presidència ha defensat TV3 i Catalunya Ràdio perquè els mitjans de comunicació són importants "per reforçar una democràcia"

query_builder   22 novembre 2018 12:26

event_note Nota de premsa

Artadi a C's: "Mentre nosaltres volem uns mitjans públics millors, vostès els volen tancar o controlar"

La consellera de la Presidència ha defensat TV3 i Catalunya Ràdio perquè els mitjans de comunicació són importants "per reforçar una democràcia"

Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha retret al grup de C’s que mentre el Govern català “volem uns mitjans públics millors, vostès els volen tancar o controlar. En aquest sentit, la consellera ha fet referència al manifest fundacional de C’s del 2005 on “abans de la sentència del TC, molt abans de les grans manifestacions, del procés, de l’actual situació de repressió, vostès ja deien tenir com a propòsit immediat la denúncia de la ficció política instal·lada a Catalunya, escandalosa pedagogia de l’odi que defensen els mitjans de comunicació del govern català contra tot l’espanyol”. Per a Artadi, aquestes paraules són “una esmena a la totalitat del text que va aprovar el Parlament de Catalunya el 1983 en parlar que els objectius de la CCMA era consolidar i expansió de la llengua catalana, la cultural, la identitat, la projecció internacional de Catalunya, reflectir la diversitat de la nostra societat, informar de tot allò que passa al món des d’òptica catalana i oferint màxima qualitat, credibilitat, ser motor de la indústria del nostre país”.
 
Durant la interpel·lació del grup parlamentari de C’s sobre la Corporació de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Artadi ha defensat els mitjans de comunicació públics catalans, TV3 i Catalunya Ràdio, i els seus treballadors destacant “la importància dels mitjans de comunicació per reforçar una democràcia, que ja està prou qüestionada”. I ha subratllat que els professionals “han de poder realitzar la seva tasca sense amenaces ni coaccions. Tots hem de fer un esforç per preservar l’espai de democràcia, de control i de llibertat”.
 
La consellera ha instat C’s a treballar com el Govern perquè “cada vegada els mitjans puguin ser millors. I lluitem, inclús, contra les males arts del govern espanyol quan intenten, a través de la fiscalitat, ofegar els mitjans de comunicació” i no a què “estiguin intervinguts o tancats”.
 
Sobre la millora de la qualitat de TV3 i Catalunya Ràdio, Artadi ha reconegut que els membres de la CCMA estan caducats i s’han de renovar, però ha recordat que “no és una feina que li pertoca a l’executiu; sinó als grups parlamentaris. Suposo que hi deuen estar treballant, perquè són el grup parlamentari amb més força al Parlament”. I en referència a la futura llei de mitjans audiovisuals, la consellera ha fet memòria al diputat de C’s, “es va fer una ponència conjunta la darrera legislatura, i si el Parlament no s’hagués dissolt s’hauria aprovat. Estic d’acord que es tramiti aquesta llei i que es faci per majories reforçades. Em sembla que hi ha consens a la cambra i s’ha d’anar per aquí”.
 
Artadi ha exposat diferents dades de TV3 per mostrar el seu exemple de professionalitat, qualitat i llibertat . En aquesta sentit ha apuntat que “és líder d’audiència i ha liderat el rànquing de programes més vistos”. Davant aquestes bones dades, la consellera ha animat a C’s a “aprofitar que TV3 arriba a tantes llars per fer política en positiu i explicar el seu projecte en positiu en lloc de boicotejar i parlar, sistemàticament, en negatiu”.
 
Tot i aquestes bones dades, la consellera ha assegurat que “s’està treballant amb la CCMA, el Departament de Cultura i el Departament d’Ensenyament perquè hi hagi una presència més important de l’occità aranès” perquè “Catalunya té tres llengües oficials”.
 
Finalment, Elsa Artadi ha recordat al diputat de C’s que “ara tenen una responsabilitat, si entren o no entren a la CCMA. Però han de decidir si decideixen entrar amb comunicats de comitès professionals o intentant mantenir el seu lideratge; volen entrar dient que es tanqui TV3 o buscant fórmules per millors consums; si entraran dient que s’ha de baixar el pressupost o entraran buscant la manera de com ajudar a tots els mitjans de comunicació en el sector audiovisual de Catalunya”.
 

1  

Imatges

La consellera Artadi durant la seva intervenció al Parlament

La consellera Artadi durant la seva intervenció al Parlament 198