Govern

33 empreses catalanes mostren les seves creacions al Barcelona Games World, la gran cita per al sector dels videojocs

query_builder   22 novembre 2018 16:30

event_note Nota de premsa

33 empreses catalanes mostren les seves creacions al Barcelona Games World, la gran cita per al sector dels videojocs

  • El Departament de Cultura torna a tenir un estand a disposició de les empreses catalanes

  • La tercera edició se celebra del 29 de novembre al 2 de desembre al recinte firal Gran Via de L’Hospitalet
FOTO
El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), participa en la tercera edició del saló de videojocs Barcelona Games World (BGW), amb un estand que acull 33 empreses catalanes. Es tracta d’una gran cita per al sector, i se celebra entre el 29 de novembre i el 2 de desembre al recinte firal Gran Via de L’Hospitalet. Després de dues edicions exitoses, l’estand català organitzat per l’ICEC –sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts - Video Games– ofereix 208 metres quadrats a les empreses catalanes perquè puguin mostrar en un espai propi els seus jocs tant als professionals com al públic assistent, i hi puguin desenvolupar reunions de negoci i trobades amb professionals d’altres països.
 
A més, les empreses catalanes Dark Curry, Distorsion Games, Garage 51, Kendaigames, Scarecrow Studio, The Game Forger disposen d’un estat propi al Barcelona Games World.
 
D’altra banda, per fer més eficient la presència de les empreses catalanes a la fira, l’ICEC, mitjançant el seu Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Àrea de Cultura digital, ha organitzat durant les setmanes prèvies al Barcelona Games World tres sessions formatives adreçades a desenvolupadors, productors, responsables de comunicació, gestors i, en general, qualsevol professional del sector dels videojocs que tingui la responsabilitat d’elaborar i portar a terme els plans d’empresa i de màrqueting del seu estudi o defensar el projecte davant d’inversors i publishers.
 
La gran novetat dins l’apartat professional és la Games Startup Competition, competició organitzada conjuntament entre Barcelona Games World i GameBCN, la incubadora de videojocs que promouen conjuntament l’ICEC, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Canòdrom Parc de Recerca Creativa. Un jurat d’experts seleccionarà 12 projectes internacionals que rebran com a premi un estand a la zona professional del saló i accés al programa de networking i finançament. Els projectes presentats seran dins de les categories mobile gamesPC games, console games i virtual experiences.
 
La internacionalització de les empreses culturals catalanes
L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) és una institució pública del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que treballa pel desenvolupament i la consolidació del sector cultural impulsant les empreses i els professionals de la cultura per millorar-ne la competitivitat i  la professionalització. L’ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors: les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música, i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics. A través de les seves accions, l’ICEC col·labora en la construcció d’un teixit cultural competitiu i de qualitat i fomenta, també, els hàbits de consum i la generació de públics.
 
Catalan Arts és la marca de l’ICEC per a la promoció internacional de les empreses creatives i culturals catalanes. Mitjançant la xarxa d’oficines de l’ICEC a Europa (Barcelona, Berlín, Brussel·les, Londres i París) es treballen diverses línies d’actuació per connectar, guiar i donar suport a les empreses culturals i creatives en la seva trajectòria internacional. Amb aquest objectiu, Catalan Arts promou la presència de creacions i empreses catalanes a mercats, fires i esdeveniments professionals clau. A més, ofereix tot tipus de materials i recursos als professionals de Catalunya que cerquen desenvolupar els seus projectes internacionalment, així com a professionals d’altres països que cerquen produccions artístiques per als seus festivals o espais culturals.
 
Més informació: 
Web de Catalan Arts: www.catalanarts.cat
Blog de Cultura Digital:  http://culturadigital.blog.gencat.cat/