El president durant un moment de la seva intervenció a la cloenda de la Jornada. Autor: Rubén Moreno.

President Torra: "Ens cal una nova territorialitat, sostenible, i amb una ruralitat prestigiada"

El cap del Govern, acompanyat del conseller Calvet, ha presentat avui el llibre Catalunya, futur verd

query_builder   27 novembre 2018 15:24

event_note Nota de premsa

President Torra: "Ens cal una nova territorialitat, sostenible, i amb una ruralitat prestigiada"

El cap del Govern, acompanyat del conseller Calvet, ha presentat avui el llibre Catalunya, futur verd

  • Aquest text recull les conclusions dels debats organitzats pel Departament de Territori i Sostenibilitat per reflexionar sobre les bases del nou creixement econòmic del país i el seu desenvolupament sostenible
CLoenda Jornada Catalunya, futur verd
El president durant un moment de la seva intervenció a la cloenda de la Jornada. Autor: Rubén Moreno.

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat avui que “el futur de Catalunya serà verd, no tenim cap altra opció” i ha reivindicat el concepte “vintcentisme”, entès com “una nova consciència i autoestima territorial que integri els ideals urbà i rural, com a clau de sostenibilitat”. El cap del Govern ha fet aquestes manifestacions avui en la presentació del llibre Catalunya, futur verd. Nova territorialitat: ciutats fèrtils, camps creatius”, que ha tingut lloc a La Pedrera de Barcelona.
 
Quim Torra ha advocat per “una nova territorialitat, on els  valors urbans vagin acompanyats d’una forta vinculació local i en el seu àmbit de país, i on es prestigiï la nova ruralitat”. I ha insistit “la ruralitat d’una part del territori és un element més de la competitivitat global de Catalunya, que serà rural o no serà”.
 
El llibre presentant avui recull les conclusions del cicle de debats organitzat durant l'any passat pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’objectiu de reflexionar sobre les bases del nou creixement econòmic del país, entenent-lo indestriable del desenvolupament sostenible del territori i del benestar de la ciutadania, independentment que aquesta resideixi en un entorn urbà o rural. Les conclusions han de servir per construir un nou marc d’actuació global i local, en el qual la implementació de les polítiques ambientals estigui en el procés de la presa de decisió des del primer moment. Al mateix temps es pretén contribuir a re-elaborar i actualitzar el concepte de la sostenibilitat definit a finals del segle passat.
 
El president ha recordat, durant la seva intervenció, el compromís del Govern amb l’Agenda 2030, traduït en un Pla Nacional per a la seva implementació, inclòs al Pla de Govern, i que “vol donar resposta als objectius de desenvolupament sostenible que l’Agenda planteja i als reptes que ens afecten més directament, com són el creixement econòmic, la inclusió social o la protecció del medi ambient”.
 
En aquesta línia, el president ha recordat que “els reptes ambientals ja fa temps que els hem incorporat a la nostra acció de govern, amb la llei del canvi climàtic”, una norma , ha recordat, que “l’Estat ens va impugnar sense ni pensar en la finalitat de la mateixa”.
 
En la seva intervenció, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet,  ha destacat  "l’anàlisi i la reflexió promoguda per l’equip de Recerca i Innovació del Departament, així com l'aportació de les tres secretaries, que han permès recollir aportacions sobre com afrontar un futur més sostenible" a les sessions de Catalunya Futur Verd, recollides en aquest llibre.
Calvet ha afegit que amb aquest debat "volem garantir el creixement econòmic sense renunciar a la sostenibilitat ambiental i social", en la línia dels objectius de l'Agenda Urbana de Catalunya, i els Objectius Desenvolupament Sostenible. "Volem implicar tothom", ha sentenciat.
 
 

1  

Imatges

Foto intervenció

Foto intervenció 572