El president Torra, fent declaracions als mitjans

El president Torra es mostra satisfet per l'acord amb els metges, però denuncia que el dèficit fiscal és "absolutament insuportable"

query_builder   30 novembre 2018 13:41

event_note Nota de premsa

El president Torra es mostra satisfet per l'acord amb els metges, però denuncia que el dèficit fiscal és "absolutament insuportable"

  • En declaracions als mitjans, el cap de l’Executiu ha remarcat que “Catalunya genera recursos suficients per poder atendre les reivindicacions de tots els col·lectius”
El president, fent declaracions als mitjans. Autor: Rubén Moreno
El president, fent declaracions als mitjans. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat la seva satisfacció per l’acord al qual s’ha arribat amb el col·lectiu dels metges i el seu agraïment a totes les parts que han treballat per aconseguir-ho. En declaracions als mitjans, el cap de l’Executiu ha assegurat que “estem satisfets pel que significa haver donat resposta a aquesta reivindicació”, però ha afegit que “no estem satisfets perquè ens cal donar resposta a la resta de col·lectius”.
 
En aquest sentit, ha posat en relleu que el Govern de Catalunya “ha de ser capaç de donar resposta a aquestes reivindicacions, que són justes i legítimes”. I ha fet notar que, “des del primer moment, hem fet tots els esforços, tot el que estava a les nostres mans, per poder resoldre aquesta reivindicacions”.
 
Per això, ha insistit a denunciar el dèficit fiscal estructural, i ha recordat que “cada any marxen de Catalunya 15.000 milions d’euros, que no tornen, i això no és sostenible per a qualsevol país que vulgui atendre les legítimes i justes reivindicacions del seus ciutadans”. “Catalunya genera els recursos suficients per poder-les atendre, i ningú al país pot quedar enrere”, ha reblat.
 
Quim Torra ha remarcat que “l’única manera de donar resposta al país que volem és que siguem capaços d’aprofitar, administrar i legislar sobre aquests recursos que generem”. Ha afirmat que “l’independentisme no va de banderes, ni d’himnes, ni de fronteres”, sinó de “tenir una millor política de sanitat, una millor política d’educació, de garantir les pensions als nostres jubilats i de què els nostres estudiants puguin accedir a unes beques millors”. I ha subratllat que “l’única possibilitat que tenim per garantir el somni de llibertat, de cultura i de talent que té aquest país és la república catalana independent per a la qual estem treballant”.
 
El president Torra ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l’obrador de l’empresa Espigoladors, al Prat de Llobregat. A preguntes dels mitjans, també s’ha referit als pressupostos de la Generalitat i ha dit que “moltes d’aquestes reivindicacions tenen el principi de resposta en aquests pressupostos, que, com el del Govern Puigdemont, tornen a ser els més socials de la història de Catalunya”. “Per tant, seguirem treballant perquè aquestes reivindicacions els puguem donar una resposta”, ha conclòs.