TES

Calvet: "Al gener posarem sobre la taula del Ministeri de Foment els paràmetres per a la reobertura del traspàs de Rodalies"

query_builder   3 desembre 2018 16:05

event_note Nota de premsa

Calvet: "Al gener posarem sobre la taula del Ministeri de Foment els paràmetres per a la reobertura del traspàs de Rodalies"

  • El titular de Territori i Sostenibilitat planteja una negociació on es defineixin “les condicions d’aquest traspàs i que esperem que fructifiqui en un pacte polític entre el Govern de l’Estat i la Generalitat”
  • Calvet reclama a Adif que acceleri els treballs per resoldre l’any vinent les 75 limitacions temporals de velocitat que encara queden a la xarxa ferroviària “i que cronifiquen els retards al servei de Rodalies”
  • El conseller s’ha reunit amb el president de Renfe, responsables d’Adif i el coordinador del Pla de Rodalies per analitzar les actuacions dutes a terme arran del descarrilament d’un tren de l’R4 a Vacarisses ara fa 13 dies
 
 
TES
Calvet, al mig, durant la reunió, acompanyat pel secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha compromès avui “a posar sobre la taula del Ministeri de Foment el pròxim mes de gener les condicions per reobrir el traspàs de Rodalies”. “No volem queixar-nos més; volem fer el salt que ens permeti ser els responsables del servei i per això volem obrim una negociació que esperem que fructifiqui en un pacte polític entre el Govern de l’Estat i la Generalitat”. Calvet ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut al Departament de Territori i Sostenibilitat amb el president de Renfe, Isaías Táboas; el director general de Conservació i Mantenimient d’Adif, Ángel Contreras; la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, i el coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias.
 
“Fins ara hem vist com han anat evolucionant els plans de Rodalies i han estat un miratge”, ha qualificat Calvet, “perquè no s’han complert ni els 4.000 milions promesos l’any 2008, dels quals se n’ha executat només un 13%, ni els 306 milions del 2013, dels quals se n’ha complert un 12,5%”. “No volem perpetrar aquest miratge; volem reobrir el traspàs i per això definirem els intruments que necessiten aquests plans i la pròpia arquitectura del traspàs que ens permeti seguir sent-ne els titulars”, ha insistit.
 
Calvet ha enumerat els “incompliments flagrants d’aquest traspàs, com el dèficit tarifari que actualment surt del Ministeri de Foment directament a Renfe i per a nosaltres és imprescindible que passi per la Generalitat, perquè és l’única manera de ser veritablement els titulars del servei”. També s’ha referit al contracte de serveis amb Renfe: “L’hem de signar per establir les condicions de prestació del servei per part de l’operador i ha de quedar condicionat a la transferència del dèficit tarifari a la Generalitat”. Finalment, Calvet ha demanat “que Renfe creï una unitat pròpia de Rodalies Catalunya dins de la mateixa empresa”.
 
Durant la reunió, convocada pel conseller Calvet per analitzar les actuacions dutes a terme per Renfe i Adif arran del descarrilament d’un tren de l’R4, el 20 de novembre passat, on va morir una persona, el titular de Territori i Sostenibilitat ha reclamat a Adif “avançar els treballs per resoldre les 75 limitacions temporals de velocitat (LTV) que encara queden a la xarxa i que cronifiquen els retards a un servei de Rodalies que usen quotidianament 400.000 persones”. En aquest sentit, el conseller ha demanat que les 15 LTV previstes per al 2020 es resolguin al 2019. Pel que fa a les 60 restants, i segons la planificació que ha exposat Adif, 22 s’han de resoldre aquest 2018 i 38, l’any vinent.

1  

Imatges

Foto

Foto 218

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 185