Informe Biocat

President Torra: "Volem un futur on puguem aplicar amb llibertat la nostra capacitat innovadora"

query_builder   5 desembre 2018 13:09

event_note Nota de premsa

President Torra: "Volem un futur on puguem aplicar amb llibertat la nostra capacitat innovadora"

 
·        El cap de l’Executiu ha presidit avui la jornada de presentació de l’Informe Biocat, l’estudi de referència del sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya
 
·        Segons aquest estudi, les startups catalanes de salut atrauen deu cops més inversors internacionals que fa cinc anys
 
·        A finals de l’any passat el sector comptava amb 1.060 empreses i cada setmana es crea una nova companyia
 
Presentació Informe Biocat
El president Torra durant la seva intervenció en la presentació de l'Informe Biocat. Autor: Rubén Moreno

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat avui que Catalunya pugui aplicar “amb llibertat” la seva capacitat innovadora, com fan la resta de països europeus de referència, que “gaudeixen dels fruits del seu esforç en coneixement, reflectits en el creixement del país i en la millora del benestar”.  “Aquest és el futur que volem per a nosaltres”, ha dit el cap del Govern, després de denunciar que “són valors compartits amb aquests països, però que costen trobar en el context estatal”.
 
El cap del Govern ha fet aquestes manifestacions en el decurs de l’acte inaugural de la jornada de presentació de l’Informe Biocat, l’estudi de referència del sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya. Boicat és l’entitat que promou aquest sector, que aporta el 7,2% del PIB català i dona feina a més de 223.000 persones.
 
Quim Torra ha reivindicat la “importància de l’autoestima” que hem de tenir com a país, perquè “som comparables a qualsevol dels països que tants cops esmentem com a referència”. Per això, ha posat en relleu que “està a les nostres mans fer créixer les potencialitats en atracció d’inversió internacional, perquè els ingredients els tenim tots i són d’altíssima qualitat”.
 
En aquesta línia, el president ha ressaltat les tres idees que centren el moment que es viu a Catalunya i a Europa. La primera, ha explicat “ens parla del país” i ha recordat que “avui hi ha 4 presos polítics, 4 demòcrates honorables, fent una vaga de fam, no per exigir la llibertat sinó pel bloqueig del TC que els impedeix acudir a la justícia europea”. I en aquest sentit ha expressat “el meu suport als quatre presos en vaga de fam, i a la resta de presos i exiliats”.
 
En segon lloc hi ha “els desafiaments de l’agenda mundial”, que ens interpel·la a “aprofitar totes les oportunitats per fer veure al món que aportem valor i que som un país amb el qual cal comptar”. “Haurem de tenir una actitud adaptativa i emprenedora, perquè només anticipant-nos podrem afrontar els reptes”, ha subratllat Quim Torra.
 
I com a tercera idea el president ha destacat “el paper transformador” que ha de tenir el coneixement per a la nostra societat. “No tan sols hem de ser excel·lents, que ja ho som, com demostra que 44 investigadors de centres de recerca catalans i deu investigadors que treballen fora han estat inclosos a la llista dels científics més citats del món” , sinó  que “hem de ser capaços de produir un impacte econòmic de salut, de progrés, i en resum, un impacte social”.
 
Nota: S’adjunta nota de premsa de Biocat sobre l’Informe.

2  

Imatges

Foto intervenció

Foto intervenció 633

Foto Internvenciö (2)

Foto Internvenciö (2) 744

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Biocat

Nota de premsa Biocat
PDF | 145