Premis Alfons Ortuño

El conseller Jordi Puigneró anuncia que el Govern impulsarà un decret de transformació digital de l'Administració

query_builder   11 desembre 2018 18:44

event_note Nota de premsa

El conseller Jordi Puigneró anuncia que el Govern impulsarà un decret de transformació digital de l'Administració

El conseller ha presidit l’acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Alfons Ortuño, que reconeixen les actuacions d’innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes
Premis Alfons Ortuño 2018
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Alfons Ortuño d’innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes. L’acte ha tingut lloc a l’espai Bital, a l’Hospitalet de Llobregat.
 
Puigneró ha destacat que “els premis Alfons Ortuño són el millor termòmetre de la bona salut de què gaudeix la innovació en el si de les administracions públiques catalanes”. El conseller ha felicitat els participants per la qualitat i l’excel·lència dels projectes presentats i ha encoratjat els professionals públics a anar més enllà de la simple gestió. “Atreviu-vos a proposar, no tingueu por a innovar: dels errors que en puguin sorgir en crearem la millor de les administracions”, ha assegurat. “Tenim unes administracions públiques plenes de talent, però és necessari que fem un pas més”.
 
En aquest sentit, el conseller Puigneró ha anunciat que “el Govern impulsarà un decret de transformació digital per establir l’estructura que ha de liderar la transformació digital en el si de l’Administració”. Aquesta transformació, ha explicat, se sustenta en quatre pilars: persones, processos, dades i tecnologia. El conseller ha explicat que són molts els projectes de transformació que ja han començat a caminar, com els laboratoris de co-creació i aprenentatge col·lectiu.  
 
Els Premis Alfons Ortuño, creats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) l’any 2012, tenen com a objectiu reconèixer honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions públiques catalanes. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, s’atorguen bianualment.
 
Els premis tenen també un segon objectiu, que és reconèixer la trajectòria, l’obra i la manera de fer de la persona que els dona nom. Alfons Ortuño (Oriola, 1948 – Barcelona, 2004) va dedicar la seva vida professional al servei públic, vinculat principalment al Departament d’Economia i Finances i a la Sindicatura de Comptes.
 
En aquesta tercera edició, s’han presentat vint-i-una candidatures, amb projectes desenvolupats per departaments de la Generalitat, ens locals i entitats supramunicipals. El jurat ha atorgat quatre primers premis i tres accèssits en les categories d’Organització, processos i gestió econòmica; Transparència, bon govern, avaluació i qualitat; Desenvolupament d’equips i persones, i Serveis finalistes. També ha concedit dos premis especials del jurat.
 
Els guardonats
 
Categoria 1: Organització, processos i gestió econòmica
  • Primer premi: Traçabilitat GPS de la gestió de les dejeccions ramaderes en temps real, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
  • Accèssit: Transformació de l’Oficina de Registre en una Oficina d’Assistència en Matèria de Registre, de l’ Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
 
Categoria 2: Transparència, bon govern, avaluació i qualitat
  • Primer premi: Portal d’informació econòmica i de serveis locals, de la Diputació de Barcelona.
  • Accèssits: Pla de difusió d’indicadors de contractació pública mitjançant Visors i Mapes Interactius (VIMI), i Eina Sobre Digital, tots dos projectes del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.
 
Categoria 3: Desenvolupament d’equips i persones
  • Primer premi: L’aplicació FGC Approp, del Departament de Territori i Sostenibilitat. 
 
Categoria 4: Serveis finalistes
  • Primer premi: Subministrament de dades gràfiques de les explotacions agràries de Catalunya, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
 
Premis especials del jurat
  • Servei de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya, del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
  • Pla de simplificació normativa 2016-2017, del Departament de la Presidència.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1488

Foto 2

Foto 2 1790

Foto 3

Foto 3 1543