interior

El conseller Miquel Buch anuncia avenços en les negociacions laborals amb el cos dels Mossos d'Esquadra i Bombers

query_builder   12 desembre 2018 20:33

event_note Nota de premsa

El conseller Miquel Buch anuncia avenços en les negociacions laborals amb el cos dels Mossos d'Esquadra i Bombers

Interior 2
  • De les 15 reivindicacions laborals del Cos dels Mossos d’Esquadra presentades pels sindicats, 12 ja han estat resoltes.
  • S’han dut a terme 37 reunions de negociació amb diferents formats entre sindicats del Cos dels Mossos i representants del Departament d’Interior.
  • S’ha fet efectiu el pagament del dispositiu Àgora del Cos dels Mossos d’Esquadra, el pagament del darrer tram de l’equiparació retributiva pendent de l’acord 2008, l’establiment d’un quadrant Q5 per tot el cos i la compensació de nits i festius entre altres aspectes.
  • La proposta en l’àmbit de Bombers inclou convocatòries públiques de 1.000 noves places de bombers, i promocions internes de les diverses categories del Cos, durant els propers 4 anys.
  • També proposa mesures en l’àmbit organitzatiu, retributiu i el compromís d’actualització i inversió en el vestuari, el parc mòbil, els equipaments i la realització d’obres en infraestructures.
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest vespre en seu parlamentaria l’estat de les dues negociacions laborals corresponents a l’àmbit dels Mossos d’Esquadra i de Bombers.
 
Negociacions amb els sindicats dels Mossos d’Esquadra
 
Pel que fa les negociacions amb els sindicats dels Mossos d’Esquadra, el conseller Miquel Buch ha anunciat que s’han dut a terme un total de 37 reunions de negociació amb diferents formats i amb representants del Departament d’Interior i representants sindicals representatius del Cos del Mossos d’Esquadra.
 
El conseller ha exposat l’estat de les 15 reivindicacions relacionades amb les condicions laborals del col·lectiu que es van posar sobre la taula el passat mes de setembre. Així, ha manifestat que “de les 15 reivindicacions n’hi havia que eren competència directe del Departament d’Interior, però la majoria no podien ser resoltes directament. Tot i això, ens vam proposar treballar conjuntament amb els sindicats per trobar una solució”.
 
En el cas de les matèries que afecten als Mossos d’Esquadra però que la seva solució no depèn del Departament d’Interior el Conseller ha anunciat que s’està avançant i estan encaminats en vies de resolució aspectes com la jubilació anticipada als 59 anys, l’increment d’efectius amb la convocatòria de noves places o la participació dels sindicats representatius dels Mossos d’Esquadra a la Mesa General de la Funció Pública.
 
De les matèries que són competència del departament d’Interior, el màxim responsable d’Interior, ha anunciat que s’ha fet efectiu el pagament del dispositiu Àgora (3,5M€) o el pagament del darrer tram de l’equiparació retributiva pendent de l’acord 2008, entre d'altres.
 
Finalment, un tercer bloc on s’hi contemplen matèries que afecten de forma conjunta a tots els funcionaris i funcionaries de Catalunya com el 100% de retribucions en el cas d’IT; la recuperació de les pagues extraordinàries de 2013 i 2014 o la recuperació de la FAS estan encaminats i en vies de resolució.
 
Negociació amb els sindicats de Bombers
 
El conseller, Miquel Buch ha anunciat que es responsables del Departament han estat realitzat aquest passat dimarts la dissetena reunió del Grup de Treball de negociació de l’Acord entre representants de la DGPEIS i els representants sindicals. 
 
La proposta presentada parteix del reconeixement de les greus mancances del Cos, i té com a objectiu la normalització de la situació del Cos de Bombers d’aquí a l’any 2022 mitjançant l’ingrés dels 1.000 nous efectius, la implementació d’altres millores de caire organitzatiu i laboral i també de la renovació del vestuari, els equipaments, el parc mòbil i les infraestructures.
 
En aquest sentit, el conseller ha manifestat que el Govern “es compromet a realitzar, dins el marc pressupostari corresponent, i durant els propers 4 anys, convocatòries d’accés al Cos de Bombers de la Generalitat, concretament 250 noves places cada any, fins a un total de 1.000 noves places”.
 
La proposta també contempla aspectes com la millora de la retribució de les hores extraordinàries, la carrera professional o la reactivació de la comissió de segona activitat, entre d’altres.
 
D’aquesta manera, el conseller Miquel Buch, s’ha mostrat satisfet de l’avenç de les diferents negociacions i ha manifestat que “l’estat de les negociacions exposades mostra la clara voluntat negociadora dels representats sindicals de Bombers, del Cos dels Mossos d’Esquadra i del propi departament”.