FCG

FGC tanca el 2018 oferint una mobilitat eficient, puntual, fiable i sostenible

L'any 2018 ha estat novament per a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) un any històric pel que fa a les dades de viatges a les seves línies de tren

query_builder   14 gener 2019 17:16

event_note Nota de premsa

FGC tanca el 2018 oferint una mobilitat eficient, puntual, fiable i sostenible

L'any 2018 ha estat novament per a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) un any històric pel que fa a les dades de viatges a les seves línies de tren

  • Les línies metropolitanes Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia han tancat l’any amb 87,15 milions de validacions, la qual cosa suposa un increment del 3,3% respecte l’any 2017
  • La puntualitat i la qualitat del servei, dos aspectes molt ben valorats pels usuaris
Bons resultats per línies l'any 2018
 
  • La línia Barcelona-Vallès ha superat el 2018 els 64 milions de viatges, un 3,3% més que l’any passat. Els perllongaments de Terrassa, l’any 2015, i de Sabadell, l’any 2017, han suposat un increment important del passatge a les línies S1 i S2. A més, han estat un element de millora de la mobilitat interna dels municipis,A  que ha aportat més viatgers a les línies.
  • A la línia Llobregat-Anoia també es confirma la tendència de creixement, amb un increment respecte el 2017 del 3,3%, amb 23 milions de validacions. En aquesta línia s’ha detectat un augment global de la mobilitat, sobretot concentrat en la segona corona (tram entre Colònia Güell i Martorell Vila), que ha crescut un 7,4%, molt per sobre de la mitjana de la línia. D’altra banda, el servei de Rodalies, als ramals d’Igualada i Manresa, ha augmentat també, amb un 5% més de viatges registrats aquest 2018.
  • A la línia Lleida – La Pobla de Segur continua l’augment progressiu d'usuaris derivat de la bona acollida del nou model de gestió integral aplicat per FGC des del juliol de 2016. Així, la línia tanca l’any 2018 amb 220.700 viatges, amb un increment del 6,8%.
 
FGC, servidor de mobilitat eficient i sostenible
 
Ferrocarrils consolida els seus resultats i revalida, un any més, la seva aposta per oferir una mobilitat eficient, puntual i fiable, amb el ferm compromís per la lluita contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire.
  • Es consolida com a empresa proveïdora de mobilitat, d’oferir un servei basat en l’excel·lència, amb la voluntat d’una millora continuada, i la vocació de donar al client una experiència de viatge el màxim de satisfactòria possible.
  • L’índex de puntualitat ha millorat respecte l’any anterior. Si bé ja fa anys que es manté per sobre del 99% a totes les línies, enguany ha passat del 99,44% al 99,49% a les Línies Metropolitanes i del 99,04% al 99,10% a la línia Lleida- La Pobla. Aquests són uns índex molt elevats tenint el compte els estàndards del sector. Si hi afegim que FGC els calcula a partir dels 3 minuts de retard, això fa que el nivell d’autoexigència sigui molt alt.
  • L’Índex de Control de Qualitat (ICQ) que mesura objectivament el servei realitzat i quantifica la desviació a partir de les incidències i viatgers afectats respecte el servei teòric, també ha augmentat aquest 2018, ha tingut els resultats següents:
-       Línia Barcelona Vallès en un 98,62%.
-       Línia Llobregat- Anoia en un 99,24%.
-       Línies metropolitanes en un 98,91%.
-       Línia Lledia -La Pobla de Segur en un 99,66% .