Viatge San Francisco

El president Torra es reuneix a Silicon Valley amb l'empresa Scopely, que anuncia que duplicarà els treballadors que té a la seu de Barcelona

query_builder   16 gener 2019 00:07

event_note Nota de premsa

El president Torra es reuneix a Silicon Valley amb l'empresa Scopely, que anuncia que duplicarà els treballadors que té a la seu de Barcelona

El president i la consellera Chacón reunits amb els responsables d'Scopely (Autor: Rubén Moreno)
El president i la consellera Chacón reunits amb els responsables d'Scopely (Autor: Rubén Moreno)
  • Scopely augmentarà el seu espai d'oficines a la capital catalana, on ​​actualment hi treballen 60 persones, i potenciarà el talent tècnic i artístic, així com l’anàlisi de dades i l’atenció al client
  • Fundada el 2011 i amb seu a Los Angeles, va obrir la seva oficina catalana el 2017 amb el suport d’ACCIO, del Departament d’Empresa i Coneixement
  • El cap de l’Executiu ha anunciat la posada en funcionament de “Catalonia Exponential”, una iniciativa destinada a millorar la competitivitat catalana a través de la innovació empresarial
  • Durant la visita a Silicon Valley, ha mantingut reunions de treball amb empreses com Monolithic Power Systems i SRI International
El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest matí a Silicon Valley amb responsables de l’empresa nord-americana Scopely, del sector els vídeojocs, que ha anunciat els seus plans de creixement a Barcelona, que preveuen doblar el nombre de treballadors actuals i incrementar l’espai del seu centre. La companyia va obrir la seva oficina a la capital catalana el 2017, que compta actualment amb 60 treballadors.
El cap de l’Executiu ha destacat que, anuncis com el que ha fet avui Scopely, evidencien que “Catalunya es converteix en un referent mundial per les empreses tecnològiques i en una zona de prioritat a l’hora d’establir-se a Europa”.

La nova expansió d'Scopely ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIO. La companyia planeja expandir l'equip a Barcelona en múltiples àrees d'especialització potenciant el talent tècnic i artístic, així com l’anàlisi de dades i l'atenció al client.

Durant la inauguració de l'oficina de Barcelona el 2017, el president i cap d'operacions de Scopely, Javier Ferreira, va afirmar: "l'oficina de Barcelona serveix com a eix important del creixement continuat i l'expansió global de Scopely". Ara, amb l'anunci d'avui, el director d’operacions de l'empresa, Pere Torrents, ha afegit: "Scopely Barcelona ha atret un alt talent de tot Europa per contribuir a la nostra plataforma tecnològica, serveis comunitaris i projectes creatius, i ha reclutat treballadors que han passat anys a l’estranger per tornar a casa, a Catalunya. L’any passat vam experimentar un creixement massiu, tant amb nous jocs per a mòbil com en franquicies sostingudes, i planifiquem aumentar més del doble el nostre equip local de 60 persones per donar suport a aquest creixement continuat”.

Fundada el 2011, Scopely, amb seu a Los Angeles i socis a 8 països, crea i desenvolupa jocs per a mòbils com Star Trek Fleet Command, Looney Tunes World of Mayhem i Walking Dead: Road to Survival. A Barcelona, ​​l'empresa ha participat en esdeveniments com el Mobile World Congress 4YFN i el saló Barcelona Games World.

En concret, l'empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l'àrea dedicada a l'atracció d'inversió estrangera. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i una xarxa de 40 oficines de comerç exterior i d'inversió del món per atraure nous projectes d'inversió estrangera a Catalunya.
 

‘Catalonia Exponential’

Durant la seva visita a Silicon Valley, el president Torra ha anunciat la posada en funcionament de ‘Catalonia Exponential’, una iniciativa destinada a transformar les empreses catalanes perquè aprofitin els canvis disruptius provocats per les noves tecnologies com el blockchain, la impressió 3D, el big data o la intel·ligència artificial i els converteixin en oportunitats de creixement exponencial.
 
Aquest projecte comença a caminar a l’oficina d’ACCIÓ de Silicon Valley, però s’estendrà a més oficines de la xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ d’arreu del món.


Contactes empresarials

El president Torra ha mantingut avui diverses reunions de treball amb empreses amb seu a Silicon Valley. Així s’ha reunit amb els directius de l’empresa Monolithic Power Systems (MPS), especialitzada en la producció de solucions de semiconductors de potència que, tal i com ha explicat el cap de l'Executiu, també “confien que el 2020 puguin augmentar els actuals 20 treballadors fins a 60”.

MPS té ubicat a Catalunya el seu centre d’innovació més gran d’Europa. El cap de l’Executiu també ha pogut conèixer de primera mà els projectes d’SRI International, un centre de recerca independent i sense ànim de lucre, amb seu a Menlo Park, que treballa per apropar la R+D del laboratori al mercat.

“Per nosaltres és una oportunitat única poder estar aquí, en contacte amb empreses americanes que s’han establert a Catalunya i que tenen ambiciosos plans per seguir augmentant la seva xarxa de distribució i els seus llocs de treball”, ha destacat el cap del Govern.

L’objectiu de les trobades és impulsar la connexió entre els ecosistemes d’innovació de Catalunya i Silicon Valley per promoure noves col·laboracions, posicionar Catalunya com una economia dinàmica, oberta i innovadora i conèixer els projectes d’empreses americanes a Catalunya.
 
De fet, els Estats Units són un dels països que encapçalen el rànquing d’empreses estrangeres establertes a Catalunya. Segons dades d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, dependent del Departament d’Empresa i Coneixement, actualment hi ha 8.642 empreses estrangeres establertes a Catalunya, que provenen d’Alemanya (13%), els Estats Units (12%), França (12%), Itàlia (9%), Països Baixos (8%) i el Regne Unit (8%).
 
Es tracta d’un país amb més de 325 milions d’habitants i un creixement econòmic del 2,3% l’any 2017, que ha registrat un augment continuat de les relacions comercials amb Catalunya els darrers anys. Així doncs, les exportacions catalanes als Estats Units van assolir els 2.613,6 milions d’euros l’any 2017, un 21% més que l’any anterior i situant-se com la xifra més alta de la sèrie històrica. En total, 9.844 empreses catalanes exporten als Estats Units i 840 hi tenen ubicada una filial.

Per la seva part, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que aquest viatge ha evidenciat que Catalunya “no només vol generar sinergies i fomentar col·laboracions”, sinó també “ser un partner més a l’hora de promoure i crear inversions”. “Tenim un munt d’actius com a país, universitats, un hub d’start ups reconegut a nivell europeu, un teixit industrial molt innovador i una economia oberta al món. Els projectes que arriben al nostre país són d’alt valor afegit i, per tant, ens configurem com un dels pols d'atracció d'inversions on el talent és essencial”, ha subratllat.

Amb l’objectiu de continuar impulsant l’expansió del teixit empresarial català en aquest país, el Departament d’Empresa i Coneixement compta, a través d’ACCIÓ, amb Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions a Nova York, Washington, Miami i Silicon Valley.

El cap del Govern ha estat acompanyat de la  consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; de la delegada del Govern de la Generalitat als Estats Units d’Amèrica, Victòria Alsina; de la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya; del conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i del director d’ACCIÓ a Silicon Valley, Marc Bonavia.

3  

Imatges

Reunió de treball amb de Monolithic Power Systems

Reunió de treball amb de Monolithic Power Systems 1034

Presentació del M-car de Monolithic Power Systems

Presentació del M-car de Monolithic Power Systems 1244

Reunió amb responsables de la companyia Scopely

Reunió amb responsables de la companyia Scopely 470