Imatge

Calvet referma el compromís del Govern per regular el sector del taxi i els VTC "perquè sigui competitiu i beneficiï la ciutadania"

query_builder   22 gener 2019 22:11

event_note Nota de premsa

Calvet referma el compromís del Govern per regular el sector del taxi i els VTC "perquè sigui competitiu i beneficiï la ciutadania"

  • Després de la reunió d’aquesta tarda amb representants dels taxistes i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), d’una banda i, amb representants d’empreses de lloguer de VTC, per l’altra, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha confirmat que el Govern aprovarà el Decret llei que regula el sector dimarts vinent
Imatge d'avui.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha refermat avui la voluntat del Govern de regular el sector del transport de viatgers en vehicle turisme amb menys de 9 passatgers perquè taxi i vehicles de transport amb conductor (VTC) puguin conviure, i el sector sigui competitiu i beneficiï la ciutadania.
 
Després de la reunions mantingudes aquesta tarda amb representants del sector del taxi i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), d’una banda, i amb representants de les empreses de VTC, de l’altra, el conseller ha defensat el nou Decret llei com “una mesura estructural en favor de la convivència i una oportunitat per operar en benefici de la ciutadania”. Ha confirmat que el Govern l’aprovarà el proper dimarts.
 
El conseller ha remarcat “la robustesa jurídica i la proporcionalitat econòmica” que ofereix aquesta mesura, una solució que avui ha estat validada a la reunió de Govern.
 
Ha assegurat que la Generalitat, AMB i representants del taxi han trobat la fórmula per donar garanties jurídiques perquè els ens locals puguin desenvolupar un temps addicional als 15 minuts de precontractació, segons les seves particularitats territorials i ambientals. Per a Calvet, els 15 minuts suposen “una mesura proporcional que no impossibilita l’activitat de les VTC, però sí que les diferencia de la immediatesa del taxi”. El decret també inclou la prohibició de la geolocalització de les plataformes digitals de transport de viatgers que utilitzen llicències de VTC, que servirà per acabar amb aquesta immediatesa que, a la pràctica, equipara VTC amb taxi. També determina la prohibició de l’estacionalment al carrer de les VTC, ja que el servei haurà de ser precontractat. I dona la possibilitat a ajuntaments i a Àrea Metropolitana a reglamentar.
 
Calvet ha assegurat que les VTC continuaran existint i estant operatives, més enllà de marques de plataformes digitals concretes, i s’hauran d’acollir a aquesta regulació. “No és una barra lliure, la Generalitat no improvisa, sinó que governa i regula”, ha conclòs.
 

1  

Imatges

Imatge

Imatge 60

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 102