El president durant la seva compareixença al Parlament

President Torra: "Estem en procés de tornar la situació de la funció pública als nivells previs a la crisi"

query_builder   23 gener 2019 13:53

event_note Nota de premsa

President Torra: "Estem en procés de tornar la situació de la funció pública als nivells previs a la crisi"

  • El cap de l’Executiu ha comparegut davant del ple del Parlament per informar de la situació dels serveis públics i els funcionaris
  • Ha apostat per una “sobirania fiscal que deixi enrere l'injust i asfixiant dèficit de finançament, que tan sols és possible amb una República independent per Catalunya”
Compareixença Parlament
El president durant la seva compareixença al Parlament. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remarcat aquest matí que “és just remarcar que estem en procés de tornar la situació de la funció pública als nivells previs a la crisi”. Ha posat en relleu que “hi estem compromesos com a Govern” i ha subratllat que “la voluntat de l'Administració d'avançar en la recuperació de les condicions de treball dels empleats i empleades públics i no només d'avançar sinó de millorar-les, és ferma i es plasma en els recents acords adoptats”.
 
El cap de l’Executiu ha donat aquest missatge durant la seva compareixença davant del ple del Parlament per informar de la situació dels serveis públics i els funcionaris. Quim Torra ha expressat el seu “agraïment i reconeixement als treballadors públics per la seva dedicació i esforç durant tot aquest temps de gran contenció pressupostària, que ha permès que la ciutadania hagi continuat gaudint dels bons serveis públics de què disposem”.
 
Durant la seva intervenció, el president s’ha referit a les “mesures de contenció de la despesa” durant la crisi econòmica, que “van haver d’aplicar tots els governs a partir de l’any 2010 i que van afectar les retribucions i condicions dels treballadors públics”. I ha destacat  “l'esforç del Govern per assolir acords” amb els diferents col·lectius dels funcionaris per tal de “revertir una situació heretada enormement complicada”.
 
El president també ha denunciat el dèficit fiscal. Ha assegurat que “és impossible fer política social i un discurs de progrés i justícia social sense denunciar ni fer res per posar fi al dèficit fiscal”. Perquè, ha afegit, “el dèficit fiscal, l'asfíxia econòmica, el dèficit d'inversions... s’acaba convertint en un dèficit social” i “qui paga les conseqüències són els ciutadans en el seu dia a dia.
 
En aquest context, ha assenyalat que el pressupost que presentarà el Govern “és una eina important per resoldre i millorar els serveis públics”, però ha fet notar que “tan sols actua com a pedaç mentre no tinguem la plena capacitat financera que es mereix aquest país”. Per això, ha apostat per una “sobirania fiscal que deixi enrere l'injust i asfixiant dèficit de finançament” i que “tan sols és possible amb una República independent per Catalunya”. “És per tot això que continuarem avançant per fer realitat aquest objectiu polític perquè la gent ens ha votat per això i perquè hi ha una majoria absoluta al parlament per això”, ha conclòs.
 
En el torn de rèplica, el president ha recordat a la presidenta del grup de Ciutadans  que hi ha “mossos i mestres imputats, servidors públics imputats, per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre”. “Això és persecució ideològica”, ha reblat. D’altra banda, ha instat al PSC a demanar al president Sánchez que ajudi Open Arms.